Τα «καλά παιδιά» της Premier League
i

O Άλισον/ © Intime

Τα «καλά παιδιά» της Premier League

Πάνος Μαλακτάρης • 19:08 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Με τα Χριστούγεννα λιγότερο από μία εβδομάδα μακριά, ξεχωρίζουμε ποιοί παίχτες μπαίνουν με το σπαθί τους στη λίστα των καλών παιδιών του Άγιου Βασίλη

Άγγλοι ρεπόρτερ κάθισαν και συγκέντρωσαν στατιστικά στοιχεία από την αρχή της σεζόν 2021/2022 μέχρι και πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ, αναφορικά με το ποιοί έχουν δεχτεί τις λιγότερες και ποιοι τις περισσότερες κάρτες στα γήπεδα της Premier League, φτιάχνοντας κατά αυτό τον τρόπο μια άτυπη «who's been naughty and nice» λίστα. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά.  

Στα «καλά παιδιά» συναντάμε πρώτους και καλύτερους τους γκολκίπερ των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άλισον και Ντε Χέα. Λογικό θα πει κανείς, ωστόσο με 50 συμμετοχές ο Βραζιλιάνος και 52 ο Ισπανός, το να μην έχουν δεχτεί ούτε μία κάρτα, είναισίγουρα εντυπωσιακό. 

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι όταν μιλάμε για παίχτες εκτός τερματοφυλάκων που έχουν καταγράψει το ίδιο ρεκόρ. Έτσι βλέπουμε ότι οι Σαΐντ Μπενραχμά, Τζο Ουίλοκ, Τσε Άνταμς, Τζέιντον Σάντσο, Ντάνι Ουέλμπεκ, Κίραν Τίρνεϊ και Ανταμά Τραορέ, δεν έχουν δεχτεί καμία κάρτα, είτε κόκκινη είτε κίτρινη! Όλα αυτά έχοντας από 31 έως και 45 συμμετοχές. με τον Μπενραχμά να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. 

Ώρα για τη «naughty list» μας τώρα. Ο Πολ Πογκμπά είναι μια κατηγορία μόνος του όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, έχοντας αντικρύσει 7 κίτρινες και μία κόκκινη σε 20 μόλις συμμετοχές. Ο Γκόρντον της Έβερτον και ο Ρούμπεν Νέβες ακολουθούν από κοντά με 6 κάρτες, ενώ με 5 κίτρινες συναντάμε τους ΜακΤόμινεϊ, Τζοέλινγκτον, Τζέιμς Μάντισον, Νταλό, Μπρούνο Φερνάντες και Ροντρίγκο Μπεντανκούρ μεταξύ άλλων. 

Με την αγωνιστική δράση να επανέρχεται στις 26/12, την επομένη των Χριστουγέννων, ξέρετε σε ποιούς να εστιάσετε το βλέμμα σας όταν η ένταση ανεβαίνει στα γήπεδα της Premier, καθώς και ποιοί είναι αυτοί που δεν έχουν ιδιαίτερες πιθανότητες να μπουν στο στόχαστρο των διαιτητών.