Η Ατλάντα ανακοίνωσε τον Γιακουμάκη με επικό βίντεο αεροπειρατείας (vid)

Γιώργος Γιακουμάκης

i

Γιώργος Γιακουμάκης/©Atlanta United

Η Ατλάντα ανακοίνωσε τον Γιακουμάκη με επικό βίντεο αεροπειρατείας (vid)

Sportal newsroom 22:04 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:04 - 08.02.2023

Ο Έλληνας επιθετικός, Γιώργος Γιακουμάκης, ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, στην οποία υπέγραψε για τρία χρόνια.

Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Γιώργο Γιακουμάκη με έναν... αρκετά ευφάνταστο τρόπο. Συγκεκριμένα η ομάδα του MLS αποφάσισε να δείξει ένα αεροπλάνο, το οποίο ταξιδέυει προς την Σαϊτάμα (η πόλη που εδρεύει η Ουράβα) και αλλάζει προορισμό για την Ατλάντα. Τι εννοούν όμως; Ο Έλληνας επιθετικός είχε φτάσει αρκετά κοντά στην Ουράβα και στο βίντεο, έχοντας τον ρόλο του αεροπειρατή, άλλαξε πορεία στο αεροπλάνο για την πόλη της Αμερικής.

Η Σέλτικ, η ομάδα από την οποία η Ατλάντα τον απέκτησε, έβαλε στα ταμεία της 4,3 εκατομμύρια λίρες και το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 'Ελληνας φορ είναι διάρκεις τριών χρόνων. 

Ο Γιακουμάκης ξεκίνησε από τον Πλατανιά, με τον οποίο αγωνίστηκε πέντε σεζόν, με μία ενδιάμεση στάση στην Επισκοπή. Στην συνέχεια αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, με την οποία σκόραρε τρία τέρματα, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Η καλύτερή του σεζόν ήταν με την Φένλο, με την οποία πέτυχε 26 τέρματα, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και άλλα τρία στο κύπελλο. 

Τον Αύγουστο του 2021 πήρε μεταγραφή στην Σέλτικ, με την οποία πήρε επίσης πρωτάθλημα και βγήκε πρώτος σκόρερ στη πρώτη του χρονιά με 13 γκολ. Φέτος έχει σκοράρει εννέα γκολ, έξι εκ των οποίων είναι στο πρωτάθλημα, δύο στο Λιγκ Καπ και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ