Γιαξής: «Αυτό το καλοκαίρι βρέθηκα στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ - Ήταν μία σημαντική εξέλιξη»

Κυριάκος Γιαξής

i

© Intime

Γιαξής: «Αυτό το καλοκαίρι βρέθηκα στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ - Ήταν μία σημαντική εξέλιξη»

Ενόψει και της αναμέτρησης με την Κηφισιά, ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ Κυριάκος Γιαξής μίλησε για αυτές τις πρώτες εμπειρίες που έχει αποκτήσει, όντας μέλος της πρώτης ομάδας.

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κηφισιά στο γήπεδο της Τούμπας, ο Κυριάκος Γιαξής μίλησε στην κάμερα της Nova και σχολίασε όλα όσα βιώνει με την πρώτη ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Συγκεκριμένα, ο νεαρός μέσος του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στη φετινή πορεία των «ασπρόμαυρων» αλλά και στο στάδιο προσαρμογής το στο σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Αυτό το καλοκαίρι είχε σημαντική εξέλιξη για μένα αφού βρέθηκα να είμαι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και να συνεχίζω. Αυτό με κάνει χαρούμενο αλλά παράλληλα θέλω να το εκμεταλλευτώ ώστε να γίνω καλύτερος. Μέσα από κάθε προπόνηση μαθαίνω νέα πράγματα, παρατηρώ τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Για μένα όλο αυτό είναι ένα ταξίδι εξέλιξης».

Ρωτήθηκε για το αν είναι δύσκολο να προσαρμοστεί αφού πέρσι έκανε προπονήσεις και αγωνιζόταν με τον ΠΑΟΚ Β’:

«Υπάρχει διαφορά στο επίπεδο και κυρίως στον ρυθμό. Όμως εμείς, τα παιδιά των Ακαδημιών έχουμε δομηθεί από μικροί σωστά και αυτό σε βοηθά να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας».

Ο ΠΑΟΚ δίνει ευκαιρίες στα παιδιά των Ακαδημιών και ο Κυριάκος Γιαξής ρωτήθηκε γι΄ αυτό:

«Φυσικά και το να βλέπεις παιδιά από τις Ακαδημίες όχι απλά να είναι στην πρώτη ομάδα αλλά και να πρωταγωνιστούν είναι κίνητρο για τον καθένα. Και αποδεικνύει πως δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο ή κάτι που δύσκολα μπορεί να πετύχει κάποιος».

Πολλά παιδιά επιλέγουν να φύγουν ως δανεικοί σε άλλη ομάδα για να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι μια δύσκολη απόφαση;

«Κάποιες φορές πρέπει να επιλέξεις και να ρισκάρεις. Πολλές φορές είναι και θέμα λογικής αλλά πολλές φορές και θέμα καρδιάς…».

Ο ΠΑΟΚ αν και δεν έχει ένα γεμάτο – ακόμη – ρόστερ, έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα με αποκορύφωμα την νίκη επί της Χαρτς που του δίνει την ευκαιρία να μπει στους ομίλους. Ο Γιαξής ρωτήθηκε για το κλειδί της επιτυχίας:

«Πρώτα απ’ όλα κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο. Μέσα αποδυτήρια υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα και νομίζω ότι αυτό βγαίνει προς τα έξω και στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης κάθε νίκη μας έδινε επιπλέον ψυχολογία και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια».