Ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα αμερικανικά οικονομικά τηλεοπτικά δίκτυα

Ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα αμερικανικά οικονομικά τηλεοπτικά δίκτυα

Sportal newsroom 14:36 - 29.01.2024

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, χτύπησε το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street και έγινε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα αμερικάνικα οικονομικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα οικονομικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ειδικότερα το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street στη Νέα Υόρκη το πάτησε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και κάπως έτσι έγινε... πρώτο θέμα. 

Η εταιρεία Okeanis Eco Tankers εισήχθη στη χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Δεκέμβριο και εμφάνισε τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων, αλλά και το νεότερο στόλο. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για παράλληλη διαπραγμάτευση, αφού οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες και στο χρηματιστήριο του Όσλο, ήδη από το 2018. 

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 14 δεξαμενόπλοια και ειδικότερα έξι σύγχρονα δεξαμενόπλοια Suezmax και οκτώ σύγχρονα δεξαμενόπλοια VLCC. Η Okeanis Eco Tankers Corp επίσης είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια της ποντοπόρου για να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Στην προσπάθεια της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας ξεχωρίζει για την πράσινη μετάβαση, αφού δίνει βάση σε πλοία του μέλλοντος που ναυπηγούνται σύμφωνα με τα πρότυπα ECO και καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα από τα συμβατικά δεξαμενόπλοια. Η εισαγωγή της Okeanis Eco Tankers στο χρηματιστήριο της αμερικανικής μεγαλούπολης αποτελεί ορόσημο για το ταξίδι της εταιρείας. 

Συγκεκριμένα επεκτείνει την επενδυτική της εμβέλεια και διευκολύνει το όραμα της εταιρείας να γίνει η εισηγημένη πλατφόρμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου επιλογής για επενδυτές παγκοσμίως.