Γιατί η καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος είχε... 12 παίκτες

Βραβεία ΠΣΑΠΠ

i

©Intime

Γιατί η καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος είχε... 12 παίκτες

Sportal newsroom 09:46 - 28.11.2023

Η κορυφαία ενδεκάδα στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΠΠ είχε πέντε παίκτες της ΑΕΚ, δύο του Ολυμπιακού, τρεις του Παναθηναϊκού και δύο του ΠΑΟΚ. Για υπήρξαν... 12 βραβευθέντες στην εκδήλωση.

Στα 42α βραβεία του ΠΣΑΠΠ κυριάρχησε η νταμπλούχος ΑΕΚ, αφού ο Ματίας Αλμέιδα ψηφίστηκε κορυφαίος προπονητής της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν καλύτερος ξένος παίκτης της σεζόν 2022-23.

Οσον αφορά την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος σε αυτή βρέθηκαν οι: Μπρινιόλι, Ροντινέι, Κουλιεράκης, Μουκουντί, Χατζισαφί, Πέρεθ, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Κωνσταντέλιας, Λιβάι Γκαρσία και ισοβάθμησαν Μπακαμπού και Ιωαννίδης. Για αυτό και αν και μιλάμε για 11άδα ήταν 12 οι παίκτες που βραβεύτηκαν.

Η καλύτερη... 12αδα του πρωταθλήματος

Από εκεί και πέρα, ο Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής, ενώ ο Τάσος Δουβίκας κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Κορυφαίος γκολκίπερ αναδείχθηκε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι του «τριφυλλιού» μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν του. Καλύτερος ρέφερι ψηφίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος.

Αναλυτικά οι νικητές των Βραβείων ΠΣΑΠΠ στη Super League:

-Καλύτερος Έλληνας: Ιωαννίδης Φώτης (Παναθηναϊκός)
-Καλύτερος τερματοφύλακας: Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός)
-Καλύτερος ξένος: Ορμπελίν Πινέδα (ΑΕΚ)
-Καλύτερος νέος: Κωνσταντέλιας Γιάννης (ΠΑΟΚ)
-Καλύτερος προπονητής: Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)
-Πρώτος Σκόρερ: Σεντρίκ Μπακαμπού (Ολυμπιακός)
-Καλύτερος Έλληνας εξωτερικού: Δουβίκας Τάσος (Ουτρέχτη)
-Καλύτερος διαιτητής: Μανούχος Βαγγέλης
-Καλύτερη ενδεκάδα: Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός), Ρόντινεϊ (Ολυμπιακός), Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), Μουκουντί (ΑΕΚ), Χατζισαφί (ΑΕΚ), Ρούμπεν Πέρεθ (Παναθηναϊκός), Πινέδα (ΑΕΚ), Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Γκαρσία (ΑΕΚ), Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)/Μπακαμπού (Ολυμπιακός).