Γιατί μαζεύτηκαν πάνω από 20.000 υπογραφές για να χωρίσει ο Χουλιάν Άλβαρες την κοπέλα του
i

Ο Χουλιάν Άλβαρες και η Εμιλία Φερέρο/ Screenshot via youtube

Γιατί μαζεύτηκαν πάνω από 20.000 υπογραφές για να χωρίσει ο Χουλιάν Άλβαρες την κοπέλα του

Πάνος Μαλακτάρης • 18:57 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η κουλτούρα του «cancel» δείχνει να περνά και στην προσωπική ζωή των αθλητών, ζητώντας κάτι πραγματικά αδιανόητο από τον Αργεντίνο παίχτη της Μάντσεστερ Σίτι

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχει ολοκληρωθεί και πλέον επιστρέφουμε σιγά σιγά σε «κανονική ροή» με τα πρωταθλήματα να επανεκκινούν το ένα μετά το άλλο. Οι παίχτες που συμμετείχαν στην αποστολή της Αργεντινής έχουν δικαίως τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω τους μετά την ανάδειξή τους σε πρωταθλητές  κόσμου. Η δημοσιότητα ωστόσο δεν έχει πάντα θετική επίδραση απέναντι στους αποδέκτες της. 

Παράλληλα, η κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί μέσα από τα social media σχετικά με το να ζητάμε να κλείσει το τάδε μαγαζί που έκανε κάποια παρατυπία, ή να μην ακούμε το δείνα συγκρότημα που έκανε μια αντιφατική δήλωση, η λεγόμενη κουλτούρα του «cancel», της ματαίωσης όπως λέμε, έχει κάπου παρατραβήξει. Τελευταίο παράδειγμα ένα petition (ουσιαστικά αίτημα συγκέντρωσης υπογραφών σε αρμόδια online πλατφόρμα) αναφορικά με τον Χουλιάν Άλβαρες. Ή, πιο σωστά, για την κοπέλα του, την Εμιλία Φερέρο. 

Το petition αυτό λοιπόν ζητάει χωρίς πολλά πολλά από τον νεαρό να χωρίσει την Εμιλία! Ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε-και το οποίο βρήκαμε και παραθέτουμε- στο οποίο η νεαρή φαίνεται με αρκετά αλαζονικό είναι η αλήθεια ύφος να μην επιτρέπει σε μια παρέα πιτσιρικάδων να πάρουν αυτόγραφα από το είδωλό τους. Τους «επιτρέπει» δε να βγάλουν μια ομαδική φωτογραφία όλοι μαζί, εκτελώντας χρέη μάνατζερ του παίχτη με άκομψο τρόπο.  

Το αίτημα κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω από 20.000 υπογραφές πριν κλείσει, υπό την ονομασία «Julian separate de Mary Jane». Δηλαδή Χουλιάν, χώρισε την Μαίρη Τζέιν. «Ποιά Μαίρη Τζέιν;» θα πείτε, και θα έχετε και δίκιο. Ωστόσο το ψευδώνυμο του παίχτη λύνει αυτόματα την απορία, μιας και αποκαλείται «La Araña», η αράχνη δηλαδή. Μαίρη Τζέιν ήταν το όνομα της κοπέλας του Σπάιντερμαν, οπότε, ιδού η σύνδεση. 

Το κατά πόσο επηρεάστηκε ή  όχι ο Άλβαρες από όλο αυτό τον ντόρο δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι η αδιαμφισβήτητα κακή συμπεριφορά της νεαρής που προκάλεσε όλο αυτό τον αρνητικό ντόρο την τελευταία εβδομάδα.