Γιατί ο Μίτσελ μικραίνει το ρόστερ του Ολυμπιακού - Ποιοι ακολουθούν τους Μπόουλερ και Κούντε

Γιατί ο Μίτσελ μικραίνει το ρόστερ του Ολυμπιακού - Ποιοι ακολουθούν τους Μπόουλερ και Κούντε

Ο Μίτσελ είχε προαναγγείλει επί της ουσίας πως το ρόστερ θα μειωθεί, αυτό ήδη συμβαίνει και αναμένεται να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο οι εκκαθαρίσεις.

Η εισήγηση του Μίτσελ ήταν ξεκάθαρη από την ημέρα που ανέλαβε κιόλας. Ήθελε ένα μικρό ρόστερ για να μπορεί να δουλέψει σωστά και φαίνεται πως έστω και αργά, η επιθυμία του θα γίνει πράξη. Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα, υπήρχαν και οι στιγμές που έπρεπε να αποφασίσει. 

Όπως έγινε με τον Μπόουλερ για παράδειγμα. Τον είχε πάρει μαζί του στην προετοιμασία που έκανε η ομάδα στην Εστεπόνα της Ισπανίας. Τον είδε και στα φιλικά, αλλά αμέσως μετά από εκείνο με την Νότιγχαμ, αποφάσισε να του δείξει το δρόμο της εξόδου.

Κάπως έτσι, ο Μπόουλερ ταξίδεψε στην Αγγλία και το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοινώθηκε η επιστροφή του στην Μπλάκπουλ. Με τη μορφή του δανεισμού από τη Νότιγχαμ όπου ανήκει φυσικά. Ο Άγγλος εξτρέμ μπορεί να συγκέντρωνε καλά λόγια όταν έγινε η μεταγραφή του, αλλά δεν «κούμπωσε». Ο Μίτσελ δεν… τρελαινόταν με την περίπτωσή του, όπως και με τον Ντε Λα Φουέντε που επέστρεψε στη Μαρσέιγ, απ’ όπου και τον είχε πάρει δανεικό ο Ολυμπιακός.

Δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν θεωρητικά για να παίξουν καταλυτικό ρόλο στα άκρα του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς… προσφορά. Πολλοί τους πίστεψαν, αλλά η όλη δοκιμασία της ομάδας, δεν τους έδωσε και πολλές ευκαιρίες και προτίμησε και ο Μίτσελ να πορευθεί διαφορετικά στην πορεία.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Κούντε που πηγαίνει στην Μπόχουμ. Ο Μίτσελ δεν «καιγόταν» για τον Καμερουνέζο μέσο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν του έδωσε και κάποια ευκαιρία κι έτσι αναγκάστηκε κι αυτός να δει πιο γρήγορα την πόρτα της εξόδου. Με τον Ολυμπιακό να αδειάζει σιγά σιγά το ρόστερ του, αλλά έχοντας και πάλι περιπτώσεις που θα δουν το επόμενο διάστημα. 

Ο Άβιλα και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά για παράδειγμα, είναι δύο κεφάλαια που απασχολούν. Ενδιαφέρουν ομάδες, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η ιδανική λύση. Για τον πρώτο είχε ακουστεί σενάριο για Αγγλία και Βέλγιο, για τον δεύτερο για τον Άρη. Παραμένει εδώ, όμως, ακόμη και δεν δείχνει να βιάζεται για τις εξελίξεις. Σαν να περιμένει κάτι άλλο, έχει σημασία αν θα μπει τέλος στη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ή θα δοθεί δανεικός.