Γιοβάνοβιτς: «Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι μία δοκιμασία - Ο Χουάνκαρ είναι λογικό να ανησυχεί»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Γιοβάνοβιτς: «Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι μία δοκιμασία - Ο Χουάνκαρ είναι λογικό να ανησυχεί»

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:39 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 25.10.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπερβάλλει εαυτό για να νικήσει τη Ρεν και εγκωμίασε την ποδοσφαιρική ιστορία της γαλλικής ομάδας. Ο Σέρβος απάντησε για το κλίμα στο Τριφύλλι μετά το ντέρμπι και για την υγεία του Χουάνκαρ.

Απόλυτο σεβασμό για τη Ρεν και εγκώμια για την ποδοσφαιρική λειτουργία της εξέφρασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπερβάλλει εαυτό για να νικήσει την αυριανή αντίπαλο του, αναγνωρίζοντας πως οι δύο επόμενες αναμετρήσεις τους θα καθορίσουν την εξέλιξη του ομίλου. Ο Σέρβος αναφέρθηκε και στο κλίμα στο Τριφύλλι μετά τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε τα συναισθήματα του Χουάνκαρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

-Θα θέλαμε να μας πείτε πως προετοιμάστηκε η ομάδα για τη Ρεν, με όσα προηγήθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και με όσα ακολουθούν το κλίμα μετά τη διακοπή;

«Τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως περιμέναμε. Απλά λόγω του αυριανού παιχνιδιού, έπρεπε πολύ γρήγορα να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αυτές τις μέρες να έχουμε τη σκέψη πως πρόκειται για σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Να προετοιμαστούμε απ’ όλες τις απόψεις. Είναι μικρή προετοιμασία, ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι αύριο και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

-Έχετε αναφερθεί στο παρελθόν στην αυτοπεποίθηση της ομάδας και πόσο σημαντική είναι. Την είδαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την αυτοπεποίθηση. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν βοηθήσει στην τόνωση της;

«Δείξαμε σε όλα τα παιχνίδια ότι θέλουμε να διεκδικήσουμε πράγματα. Δεν μας έλειψε η αυτοπεποίθηση σε κανένα ματς. Σε άλλα ματς, η κατάσταση εξελίχτηκε καλά, άλλοτε όχι. Δεν είναι πάντα σε συνάρτηση με εμάς, αλλά με την απόδοση και την ποιότητα του αντιπάλου. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν μεγαλύτερες ταχύτητές και ένταση. Οι γαλλικές ομάδες τρέχουν περισσότερο, πιο γρήγορα. Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι δοκιμασία για εμάς. Περιμένω να γίνει και αύριο. Αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτό και πιστεύω να το κάνουμε».

-Η Ρεν δεν έχει τόσο εμπορικό όνομα, όσο η Βιγιαρεάλ. Πιστεύετε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να την υποτιμήσετε;

«Η Ρεν έχει ιστορία 1250 ετών. Έχει τις καλύτερες ακαδημίες στη Γαλλία, από τις καλύτερες στην Ευρώπη για την ανάδειξη νέων παικτών. Μπορεί να περηφανεύεται για την τρομερή δουλειά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, για παίκτες που άφησαν το στίγμα τους. Παραδοσιακά έχει αξιόλογα σύνολα, με νεαρούς με ενέργεια, με ποδοσφαιρική υγεία. Έχει τον σεβασμό μου γιατί πετυχαίνει μέσα από τις αρχές του αθλήματος, παράγοντας τους αθλητές της. Δούλεψα με παίκτες που αναδείχτηκαν από τη Ρεν και ξέρω τη νοοτροπία και τον επαγγελματισμό τους. Δεν πρέπει να κρίνουμε τις ομάδες μόνο από τα χρήματα που ξοδεύουν. Είναι μία υγιής ομάδα που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο. Πάντα η Ρεν έχει μία καλή και δύσκολο να αντιμετωπιστεί ομάδα».

-Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ. Θα σας δώσει αβαντάζ η επιστροφή στη φυσική σας έδρα;

«Τα δύο ματς που παίξαμε στο ΟΑΚΑ, με τις εξέδρες γεμάτες, ήταν πολύ θερμή έδρα για τον Παναθηναϊκό. Η Λεωφόρος είναι η φυσική μας έδρα, αλλά είναι πιο μικρή. Είναι κρίμα, γιατί περιορίζεται ο αριθμός των φιλάθλων. Οι έδρες δεν παίζουν σπουδαίο ρόλο στην Ευρώπη. Λυπάμαι μόνο γιατί δεν θα Φιλοξενήσουμε περισσότερο κόσμο, που θα ερχόταν στο ΟΑΚΑ. Είναι κρίμα που δεν είμαστε στο ΟΑΚΑ, γιατί το περίμενα γεμάτο. Αποδείχτηκε στα ματς που παίξαμε εκεί, ότι οι οπαδοί είχαν διάθεση να έρθουν και να δουν τον Παναθηναϊκό, ώστε και το Ολυμπιακό Στάδιο να αποδειχτεί μικρό για την προσέλευση τους».

-Εκτιμάτε ότι οι δύο αναμετρήσεις με τη Ρεν θα αποδειχτούν κομβικές για την εξέλιξη του ομίλου και το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού;

«Κάθε ομάδα έχει κάποια στοιχεία για την προσέγγιση του παιχνιδιού. Όπως εμείς, έτσι και η Ρεν, είμαστε δύο σύνολα με συγκεκριμένο πλάνο και στο αυριανό ματς, που είναι σημαντικό για τους δύο. Η 3η και η 4η αγωνιστική των ομίλων καθορίζουν τα γκρουπ στην Ευρώπη. Μπορεί να μας δώσει προβάδισμα για την πρόκριση. Είναι σημαντικό παιχνίδι γιατί η Ρεν είναι δυνατή ομάδα, πειθαρχημένη, με ενέργεια και έχει ενθουσιασμό λόγω της νεανικότητας της. Αν εξαιρέσουμε λίγους πιο έμπειρους, οι υπόλοιποι είναι πιο μικρή. Έχει ισορροπία, πειθαρχία και θα χρειαστεί το μάξιμουμ της συγκέντρωσης».

-Μπορείτε να μας πείτε για τον Χουάνκαρ, πως νιώθει μετά το ντέρμπι και τον τραυματισμό του;

«Είναι στο σπίτι, ξεκουράζεται. Δεν μπορούμε να τον υπολογίζουμε για το αυριανό ματς. Δεν ξέρω τι θα γίνει την Κυριακή. Εξαρτάται από τους γιατρούς και τον ίδιο. Ανησυχεί λίγο, είναι λογικό. Είμαστε δίπλα του και το ξέρει, ευχόμενοι να αναρρώσει το συντομότερο και να γυρίσει υγιής στο γήπεδο. Αυτό είναι το σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή».

-Στο κέντρο της άμυνας αντιμετωπίζετε πολλές απουσίες αυτό τον καιρό. Πόσο εύκολο είναι να δουλέψετε με αυτή την κατάσταση και να την διαχειριστείτε;

«Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τον Μάγκνουσον, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν. Ο Πάλμερ-Μπράουν χρειάζεται μίνιμουμ άλλον ένα μήνα. Για τον Γεντβάι, θεωρούσαμε ρίσκο να παίξει με τον Ολυμπιακό και τον προστατεύσαμε. Πιστεύω ότι θα είναι υγιής για αύριο. Με τον Χουάνκαρ μας απασχολεί το θέμα για τη θέση του. Ο Αράο έπαιξε καλά την Κυριακή, ξέρουμε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας βοηθήσει στο κέντρο της άμυνας. Ανταποκρίθηκε καλά και σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή για τη θέση του στόπερ και θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε μέσα από την ομαδική λειτουργία. Ελπίζοντας ότι θα έχουμε τους λιγότερους δυνατούς κινδύνους και θα ξεπεράσουμε ανώδυνα αυτή την περίοδο».