Παναθηναϊκός: Η ανανέωση του Λοντίγκιν δίνει ασφάλεια για τον Μπρινιόλι

Λοντίγκιν, Μπρινιόλι

i

Intime

Παναθηναϊκός: Η ανανέωση του Λοντίγκιν δίνει ασφάλεια για τον Μπρινιόλι

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού επικεντρώνονται στην ανανέωση του συμβολαίου του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, έχοντας όμως καλύψει την εστία με την παραμονή του Γιούρι Λοντίγκιν.

Η παραμονή του Γιούρι Λοντίγκιν στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για άλλα δύο χρόνια είναι γεγονός. Ο ομογενής γκολκίπερ επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Οι εξελίξεις με τον Λοντίγκιν επιτρέπουν στους ιθύνοντες της ΠΑΕ να εστιάσουν την προσοχή τους στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Με τον οποίο οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του είναι πιο δύσκολες και έχουν πιο πολλές προεκτάσεις.

Σαφώς, η πρόθεση της διοίκησης είναι να συμφωνήσει με τον Μπρινιόλι. Ο Ιταλός έχει αποδείξει την αξία του και αποτελεί τον κορυφαίο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος. Εξυπακούεται πως η εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι υπέρ του Μπρινιόλι.

Επίσης, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα προσπαθήσουν να μην μετατραπεί σε σήριαλ η διαπραγμάτευση. Έχουν ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους του Μπρινιόλι, έχουν επεκταθεί σε ποσά, όρους και διάρκεια, αλλά δεν θέλουν μία ατέρμονη ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Προθεσμία δεν έχει δοθεί, όμως το ιδεατό για τους «πράσινους» θεωρείται να έχουν μία απάντηση μέσα στον Νοέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή, τα μόνα που επιβεβαιώνονται είναι οι επαφές και η εκατέρωθεν διάθεση για επίτευξη μιάς συμφωνίας. Λεπτομέρειες δεν έχουν «διαρρεύσει» και αυτό κρίνεται ενθαρρυντικό.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και στην πλευρά του Μπρινιόλι συνεχίζονται γιατί έχει διαπιστωθεί σύγκλιση απόψεων. Σε ενδεχόμενο μεγάλου χάσματος, οι συνομιλίες θα είχαν διακοπεί και θα παραπέμπονταν για το μέλλον.

Μία άλλη παράμετρος είναι ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού σκοπεύει να ανταμείψει τον Μπρινιόλι για την απόδοση του και τη συμβολή του στην αγωνιστική αναγέννηση του club. Με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που θα αντανακλά στη σημασία του. Αναγνωρίζοντας πως ο Μπρινιόλι πληρώθηκε λιγότερο από άλλους ποδοσφαιριστές με μικρότερη προσφορά.

Πάντως, η ανανέωση του Λοντίγκιν προσφέρει μία ασφάλεια στον Παναθηναϊκό σχετικά με τον Μπρινιόλι. Ο ένας εκ των δύο «άσσων» θα βρίσκεται σίγουρα στο Κορωπί την επόμενη σεζόν και οι αρμόδιοι του Τριφυλλιού μπορούν να ασχοληθούν με τον Ιταλό «πορτιέρε», έχοντας καλυμμένα τα νότα τους.