Σκέψεις αποχώρησης του Αλέγκρι από την Γιουβέντους

Σκέψεις αποχώρησης του Αλέγκρι από την Γιουβέντους

Αργύρης Μαρδάνης 15:27 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 29.11.2023

Ο Μαξ Αλέγκρι εμφανίζεται έτοιμος να αποχωρήσει από την Γιουβέντους το ερχόμενο καλοκαίρι, ολοκληρώνοντας πρόωρα τον δεύτερο κύκλο του στην ιταλική ομάδα.

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει  ο Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι για την αποχώρηση του από την Γιουβέντους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, ο 56χρονος τεχνικός εξετάζει σοβαρά να μην εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την «Μεγάλη Κυρία» και να αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι, βάζοντας πρόωρα τίτλους τέλους στο δεύτερο πέρασμα του από την ομάδα. 

Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, αν και ιδιάζουσα λόγω της έλλειψης κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εξελίσσεται με θετικό τρόπο τόσο για τον Αλέγκρι όσο και για την Γιουβέντους. Συγκεκριμένα, οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται στην 2η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος έχοντας 30 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Ίντερ, με απολογισμό 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Παράλληλα με τα αποτελέσματα, ο έμπειρος προπονητής έχει καταφέρει να εντάξει στην πρώτη ομάδα αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν αφήσει ήδη το στίγμα τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα παικτών όπως οι Φεντερίκο Γκάτι, Αντρέα Καμπιάσο και Φάμπιο Μιρέτι, οι οποίοι παίρνουν σταθερά όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα πραγματοποιώντας αξιοσημείωτες εμφανίσεις. Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια εξάλλου που γκολ ή ασίστ αυτών των παιδιών έχουν δώσει βαθμούς στην Γιουβέντους.

Παρ' όλα αυτά, ο Ιταλός προπονητής φαίνεται να εξετάζει πιο έντονα από ποτέ το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Γιουβέντους για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του που βάσει της αρχικής συμφωνίας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Οι λόγοι της συγκεκριμένης απόφασης δεν είναι ξεκάθαροι, με τα ιταλικά μέσα να επικεντρώνονται στις διαφορές που παρουσιάζονται ανάμεσα στο τωρινό περιβάλλον της ομάδας σε σχέση με αυτό της προηγούμενης θητείας του Ιτάλου τεχνικού στην Γιουβέντους

Επιπλέον, ο ίδιος αισθάνεται αρκετά παρεξηγημένος όσον αφορά την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω γι' αυτόν, ενώ ταυτόχρονα νιώθει απροστάτευτος από τις εξωτερικές πιέσεις και την κριτική που δέχεται από το μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τέλος, έχει αρκετά παράπονα και από τη νέα διοίκηση του συλλόγου, καθώς θεωρεί ότι δεν χειρίστηκε σωστά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είτε αυτό αφορά αγωνιστικά ή εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Με το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές να μοιάζει προ των πυλών, ήδη άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα πρώτα ονόματα υποψηφίων να αντικαταστήσουν τον Αλέγκρι, με αυτά των Ζινεντίν Ζιντάν και Αντόνιο Κόντε να προηγούνται στην κούρσα. Όσον αφορά τον τεχνικό της Γιουβέντους, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας μοιάζει ο πιθανότερος προορισμός, με τις Αλ Ιτιχάντ και Αλ Νασρ να έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον.