Ο Τιάγκο Μότα αποτελεί παρελθόν από την Μπολόνια κι αναλαμβάνει την Γιουβέντους έως το 2027

Τιάγκο Μότα

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Ο Τιάγκο Μότα αποτελεί παρελθόν από την Μπολόνια κι αναλαμβάνει την Γιουβέντους έως το 2027

Κώστας Τόπας 15:12 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 29.05.2024

Ο Τιάγκο Μότα αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία κι ετοιμάζει να αναλάβει τα ηνία της Γιουβέντους, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη «Γηραιά Κυρία» έως το 2027.

Ηταν γνωστό και πλέον έγινε επίσημο. Το μεσημέρι της Πέμπτης (23/05) η Μπολόνια με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας με τον «αρχιτέκτονα» τα τελευταία χρόνια, Τιάγκο Μότα.

Ο 41χρονος τεχνικός έπειτα από δύο λαμπρές σεζόν με τους «ροσομπλού» ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, καθώς εδώ και εβδομάδες τα έχει βρει σε όλα με τη Γιουβέντους, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της.

«Σήμερα το πρωί, ο Τιάγκο Μότα είπε στον σύλλογο ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπολόνια FC 1909. Τώρα ενημερωμένος για την απόφασή του, ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Τιάγκο για την απίστευτη δουλειά που έκανε κατά τη διάρκεια του χρόνου του εδώ και να του ευχηθεί όλα τα το καλύτερο για την καριέρα του στο μέλλον», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της η Μπολόνια η οποία αποχαιρέτησε τον Τιάγκο Μότα.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, γνώρισα έναν καλά προετοιμασμένο και προπονητή νικητή», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζόι Σαπούτο. «Έχει ενσταλάξει ένα λαμπρό στυλ παιχνιδιού αυτή τη στιγμή. Φτάνοντας στο Champions League σημαίνει ότι αυτός και όλοι αυτοί οι παίκτες θα μείνουν στην ιστορία του Συλλόγου μας. Θα ήθελα να μείνει στη Μπολόνια, αλλά μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τον ίδιο και το επιτελείο του για αυτές τις καταπληκτικές δύο σεζόν και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».

Ετσι, ο Τιάγκο Μότα θα αναλάβει τα ηνία της Γιουβέντους, μιας και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σφραγίστηκε και πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα από πλευράς «μπιανκονέρι». Ο 41χρονος τεχνικός θα υπογράψει πλέον ως νέος προπονητής της «Γηραιάς Κυρίας» μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

Η ομάδα-αποκάλυψη της φετινής σεζόν στην Serie A είναι δίχως δεύτερη σκέψη η Μπολόνια, που έχει βάλει από κάτω τις Γιουβέντους, ΡόμαΛάτσιοΑταλάνταΝάπολι και Φιορεντίνα, με τον άνθρωπο που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ποδοσφαιρικό αυτό θαύμα να είναι ο Τιάγκο Μότα.