Ριζικές αλλαγές στη Γιουβέντους: Τέλος ο Αλέγκρι, αναλαμβάνει ο Τιάγκο Μότα

Τιάγκο Μότα

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Ριζικές αλλαγές στη Γιουβέντους: Τέλος ο Αλέγκρι, αναλαμβάνει ο Τιάγκο Μότα

Κώστας Τόπας 12:28 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 13.05.2024

Ο Τιάγκο Μότα είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων της Γιουβέντους για να αντικαταστήσει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην τεχνική ηγεσία των «μπιανκονέρι» τη νέα σεζόν.

Η Γιουβέντους αυτή τη στιγμή προσπαθεί να υπερασπιστεί την τρίτη θέση στη βαθμολογία, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της τον προσεχή Ιούνιο. Κι αυτό διότι τότε θα γίνει ολικό λίφτινγκ στις τάξεις των «μπιανκονέρι».

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα ολοκληρώσει την περιπέτειά του στον πάγκο της Γιουβέντους στο τέλος της σεζόν. Και γι' αυτόν τον λόγο, η «Γηραιά Κυρία» θέλει να ανοίξει τον νέο κύκλο με έναν προπονητή που εντυπωσιάζει με τις τακτικές του ιδέες και την αξιοποίηση νέων ανθρώπων όπως ο Τιάγκο Μότα.

Οι επαφές μεταξύ των δύο ομάδων είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες και έχουν οδηγήσει σε ένα σημείο καμπής, καθώς όπως αναφέρει ο Ντι Μάρτσιο, υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Γιουβέντους και Μότα. Ο νυν προπονητής της Μπολόνια ήταν επίσης πολύ δημοφιλής στη Μίλαν και στο εξωτερικό αλλά τελικά κατέληξε να δώσει τα χέρια με τη «Γηραιά Κυρία».

Η ομάδα-αποκάλυψη της φετινής σεζόν στην Serie A είναι δίχως δεύτερη σκέψη η Μπολόνια, που έχει βάλει από κάτω τις Ρόμα, Λάτσιο, Αταλάντα, Νάπολι και Φιορεντίνα, με τον άνθρωπο που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ποδοσφαιρικό αυτό θαύμα να είναι ο Τιάγκο Μότα. Το συμβόλαιό του 41χρονου τεχνικού λήγει στο φινάλε της σεζόν και η Μπολόνια γνώριζε πως δεν θα ήταν απλή υπόθεση να τον κρατήσει, με τους μνηστήρες να είχαν εμφανιστεί στο κατώφλι της εδώ και μήνες.