«Βόμβα» στη Serie A: Η Γιουβέντους ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Τιάγκο Μότα - «Τελειώνει» ο Αλέγκρι

Τιάγκο Μότα

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

«Βόμβα» στη Serie A: Η Γιουβέντους ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Τιάγκο Μότα - «Τελειώνει» ο Αλέγκρι

Κώστας Τόπας 15:25 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 07.04.2024

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ιταλία, η συνεργασία Γιουβέντους και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς ο 56χρονος τεχνικός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για τη φετινή σεζόν. Η «Γηραιά Κυρία» φέρεται να έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Τιάγκο Μότα της Μπολόνια.

Λίγο μετά το φινάλε της «λευκής» ισοπαλίας της Μπολόνια με τη Φροζινόνε, ένα δημοσίευμα στην Ιταλία εμφανίστηκε για να ταράξει τα νερά στο Τορίνο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Calciomercato», η Γιουβέντους αυτή τη στιγμή προσπαθεί να υπερασπιστεί την τρίτη θέση στη βαθμολογία, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της τον προσεχή Ιούνιο. Κι αυτό διότι τότε θα γίνει ολικό λίφτινγκ στις τάξεις των «μπιανκονέρι».

Οπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, εκτός συγκλονιστικών ανατροπών, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα ολοκληρώσει την περιπέτειά του στον πάγκο της Γιουβέντους στο τέλος της σεζόν. Και γι' αυτόν τον λόγο, η «Γηραιά Κυρία» θέλει να ανοίξει τον νέο κύκλο με έναν προπονητή που εντυπωσιάζει με τις τακτικές του ιδέες και την αξιοποίηση νέων ανθρώπων όπως ο Τιάγκο Μότα.

Οι επαφές μεταξύ των δύο ομάδων έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες και έχουν οδηγήσει σε ένα σημείο καμπής. Υπάρχει ήδη μια κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ Γιουβέντους και Μότα. Ο νυν προπονητής της Μπολόνια είναι επίσης πολύ δημοφιλής στη Μίλαν και στο εξωτερικό αλλά ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Γιουβέντους.

Η ομάδα-αποκάλυψη της φετινής σεζόν στην Serie A είναι δίχως δεύτερη σκέψη η Μπολόνια, που έχει βάλει από κάτω τις Ρόμα, Λάτσιο, Αταλάντα, Νάπολι και Φορεντίνα, με τον άνθρωπο που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ποδοσφαιρικό αυτό θαύμα να είναι ο Τιάγκο Μότα. Το συμβόλαιό του 41χρονου τεχνικού λήγει στο φινάλε της σεζόν και η Μπολόνια γνωρίζει πως δεν θα είναι απλή υπόθεση να τον κρατήσει, με τους μνηστήρες να έχουν ήδη εμφανιστεί στο κατώφλι της.

Αυτή τη στιγμή η Μπολόνια βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης της Serie A, έχοντας συγκεντρώσει 58 βαθμούς, μετά από 31 αγωνιστικές, ούσα στο -1 από την τρίτη Γιουβέντους και στο -10 από την δεύτερη Μίλαν.