Μετά την δόξα του Copa Del Rey ο Βαλβέρδε υπογράφει νέο συμβόλαιο με την Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ερνέστο Βαλβέρδε

i

©Photo by Fran Santiago/Getty Images/Ideal Images

Μετά την δόξα του Copa Del Rey ο Βαλβέρδε υπογράφει νέο συμβόλαιο με την Αθλέτικ Μπιλμπάο

Κώστας Τόπας 13:47 - 07.04.2024

Οι ιθύνοντες της Μπιλμπάο κατέθεσαν πρόταση στον Ερνέστο Βαλβέρδε, προκειμένου να ανανεώσουν τη συνεργασία τους και τη νέα σεζόν, μετά την κατάκτηση του Copa Del Rey.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εδραιώθηκε περαιτέρω στην ιστορία της Αθλέτικ Μπιλμπάο το Σάββατο (06/04), καθώς οδήγησε τους Βάσκους στη νίκη στον τελικό του Copa del Rey. Η ομάδα του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού, εξασφάλισε τη νίκη με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι στη «Λα Καρτούχα».

Ήταν μια απίστευτη στιγμή για τον Βαλβέρδε και τους παίκτες του, καθώς και τους χιλιάδες οπαδούς που έδωσαν το παρών στη Σεβίλλη και στο «Σαν Μάμες». Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερα μέχρι να κλείσει η σεζόν, με τη δυνατότητα της εξόδου στο Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2024-25. Ούτως ή άλλως, η πρόκριση στο Europa League εξασφαλίστηκε με την κατάκτηση του Copa Del Rey το βράδυ του Σαββάτου (06/04) απέναντι στη Μαγιόρκα.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, ο Βαλβέρδε θα μπορούσε να μην είναι στην ομάδα τη νέα σεζόν, καθώς το τρέχον συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Στο τραπέζι υπάρχει μια πρόταση, την οποία αναμένεται να απαντήσει ο 60χρονος προπονητής, καθώς ήθελε να περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού του Copa del Rey, όπως αναφέρει η Relevo.

Οι διοικούντες την Μπιλμπάο, αναμένουν ότι ο Βαλβέρδε θα υπογράψει ανανέωση και σίγουρα θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν δεν το έκανε. «Σίγουρα φαίνεται να χτίζει κάτι πολύ ιδιαίτερο στο Μπιλμπάο, οπότε γιατί να θέλει να είναι οπουδήποτε αλλού;», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ισπανοί.

Η κληρονομιά του Βαλβέρδε στη Μπιλμπάο είναι αδιαμφισβήτητη. Με περισσότερες από οκτώ σεζόν και 383 αγώνες στο ενεργητικό του, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο «Σαν Μαμές». Εκτός από τη λαμπρή καριέρα του ως παίκτης, ο Βαλβέρδε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 500 παιχνίδια ως προπονητής στη La Liga , πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα θρυλικά ονόματα αυτού του αθλήματος. Η τρίτη του θητεία στη Μπιλμπάο τον έχει εδραιώσει ως μια φιγούρα που αγαπούν και σέβονται τόσο οι οπαδοί όσο και το διοικητικό συμβούλιο.