Εκπληκτικό: Ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Ισπανίας είναι Έλληνας, αλλά δεν καλείται καν στην Εθνική!

Τάσος Δουβίκας

i

© PrtScr

Εκπληκτικό: Ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Ισπανίας είναι Έλληνας, αλλά δεν καλείται καν στην Εθνική!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:32 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 07.04.2024

Ο Τάσος Δουβίκας βγήκε πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Ισπανίας, παρότι η Θέλτα είχε μείνει εκτός από τα προημιτελικά του θεσμού.

Σπουδαία διάκριση για τον «killer» Τάσο Δουβίκα!

Ο τελικός Κυπέλλου Ισπανίας ολοκληρώθηκε κι έτσι έγιναν γνωστές όλες οι τελικές στατιστικές λίστες του θεσμού, οι οποίες είχαν... ελληνικό άρωμα.

Ο νεαρός επιθετικός της Θέλτα πρόλαβε να βρει δίχτυα έξι φορές σε πέντε ματς με την ομάδα του και να βγει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, παρά το γεγονός πως ο σύλλογος του Βίγκο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Θυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι ο Τάσος Δουβίκας άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του κι έγινε κάτοικος Ισπανίας. Συνολικά μέχρι στιγμής με τη φανέλα της Θέλτα σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 10 γκολ και 2 ασίστ σε 30 ματς, ωστόσο απουσιάζει τους τελευταίες μήνες από τις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Βάσκοι οπαδοί της Μπιλμπάο δεν αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο της Ισπανίας (vid)
LA LIGA

11:26 - 07.04.2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Βάσκοι οπαδοί της Μπιλμπάο δεν αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο της Ισπανίας (vid)

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι οπαδοί της Μπιλμπάο δεν αποδοκιμάσαν τον εθνικό ύμνο της Ισπανίας που ακούστηκε κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο κι επικεντρώθηκαν στην ενθάρρυνση των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μαζί με τον Δουβίκα, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκαν οι Αμπντόν Πρατς της Μαγιόρκα και Ασιέρ Βιγιαλίμπρε της Μπιλμπάο, οι οποίοι δεν σκόραραν στον χθεσινό (6/4) τελικό.

Έπειτα από 40 χρόνια και έξι (!) χαμένους τελικούς, η Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε «έσπασε» την κατάρα και πανηγύρισε το 24ο Κύπελλο της ιστορίας της. Σε έναν τελικό-θρίλερ, οι Βάσκοι κοντραρίστηκαν με τη Μαγιόρκα κι αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι.

Στα 120 λεπτά οι δύο φιναλίστ δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους (1-1) και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Στη... ρώσικη ρουλέτα Μορλάνες και Ράντονιτς αποδείχθηκαν μοιραίοι για τη Μαγιόρκα, καθώς δεν κατάφεραν να σκοράρουν από την «άσπρη βούλα», ενώ η Μπιλμπάο ήταν απόλυτη και με 4-2 σκορ αναδείχθηκε νικήτρια της διαδικασίας.

Βαλβέρδε: «Στην Ελλάδα πανηγύρισα τους τίτλους σε ένα κρυφό μπαρ»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού κλήθηκε να μιλήσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου και θυμήθηκε τις εποχές που ζούσε στην Ελλάδα και ήταν στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων».

«Είχα αρνηθεί να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα το σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κερδίσαμε έναν τίτλο, πήγα σε ένα μπαρ για να φάω κάτι με μια μπύρα σε ένα... κρυφό μπαρ στην Αθήνα και ο ιδιοκτήτης μου είπε: "Μα τι κάνεις εδώ;"», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια ο Βαλβέρδε δήλωσε:

«Αυτός ο τίτλος δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, έτσι νιώθω. Με άλλες ομάδες έχεις την υποχρέωση να κερδίσεις και το έχω γιορτάσει με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Το Σούπερ Καπ με την Αθλέτικ το πανηγυρίσαμε πολύ και αυτός ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό για όλα. Το πανηγυρίσαμε στο γήπεδο και οι άνθρωποι μαζί μου στο Μπιλμπάο ήταν πάντα σεβαστοί».