Με το... 1,5 πόδι στον τελικό η Γιουβέντους, «καθάρισε» τη Λάτσιο

Με το... 1,5 πόδι στον τελικό η Γιουβέντους, «καθάρισε» τη Λάτσιο

Sportal newsroom 23:57 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 03.04.2024

Η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Λάτσιο χάρη στα γκολ των Κιέζα (50') και Βλάχοβιτς (64') και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας είναι στο... τσεπάκι της.

Το πρώτο και πλέον καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας για 22η φορά στην ιστορία της έκανε η Γιουβέντους, που νίκησε εύκολα τη Λάτσιο με το «καθαρό» 2-0 στο «Allianz Stadium» στον πρώτο ημιτελικό κι απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για να δώσει το «παρών» στο καταληκτικό παιχνίδι της 15ης Μαΐου.

Μόλις τέσσερις μέρες, μετά την προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 30ή αγωνιστική της Serie A (30/3) και τη νίκη των «λατσιάλι» με 1-0 στη Ρώμη, η «Γηραιά Κυρία» πήρε το... αίμα της πίσω, με δύο «χτυπήματα» στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 50' η καταπληκτική κάθετη πάσα του Καμπιάσο βρήκε τον Κιέζα στο χώρο κι ο διεθνής Ιταλός επιθετικός, νίκησε τον Χρήστο Μανδά (βασικός σε άλλο ένα ματς) για το 1-0. Στο 64' μετά την ασίστ του ΜακΚένι, ο Βλάχοβιτς έκανε το 2-0 για τη «Γιούβε» χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα.

Στον «αέρα» το μέλλον του Αλέγκρι, η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόλυσή του
SERIE A

13:03 - 02.04.2024

Στον «αέρα» το μέλλον του Αλέγκρι, η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόλυσή του

Η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απολύσει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σε περίπτωση που δεν καταφέρει στα δύο επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, να κατακτήσει θετικά αποτελέσματα.

Η Λάτσιο είχε τη δική της μεγάλη «στιγμή» στο 39' με την προσπάθεια του Λουίς Αλμπέρτο που χτύπησε στο δοκάρι του Περίν, ενώ στο 86' ο Μανδάς έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Γουεά, διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα του 2-0. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου στο «Olimpico» της Ρώμης.