Συγκλόνισε ο προπονητής της Γκάμπια: «Θα ήμασταν όλοι νεκροί - Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν»

Αποστολή Γκάμπια

i

© PrtScr

Συγκλόνισε ο προπονητής της Γκάμπια: «Θα ήμασταν όλοι νεκροί - Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γκάμπια, Τομ Σεντφιέ μίλησε για την ανατριχιαστική και σίγουρα αξέχαστη εμπειρία που βίωσε στην πτήση της ομάδας.

Τρομακτικές στιγμές έζησε η αποστολή της Γκάμπια στο ταξίδι τους προς την Ακτή Ελεφαντοστού εν όψει της έναρξης του Copa Africa. Σύμφωνα με δημοσιογράφο από τη Σενεγάλη, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ορισμένοι ποδοσφαιριστές της αποστολής λιποθύμησαν στο αεροπλάνο, λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Μάλιστα δύο παίκτες της Εθνικής ομάδας είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ, μετά από αυτή την εμπειρία, ενώ η αποστολή επέστρεψε στη χώρα και θα πετάξει ξανά με άλλο αεροσκάφος για την Ακτή Ελεφαντοστού.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Τομ Σεντφιέ, στη βελγική ιστοσελίδα nieuwsblad, περιγράφονται χαρακτηριστικά οι σκηνές τρόμου.

«Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει. Αποκοιμηθήκαμε όλοι γρήγορα. Κι εγώ το ίδιο. Είχα σύντομα όνειρα για το πώς τελείωσε η ζωή μου. Πραγματικά και αληθινά. Μετά από εννέα λεπτά ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει, επειδή δεν υπήρχε παροχή οξυγόνου. Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν αμέσως μετά την προσγείωση. Παραλίγο να πάθουμε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί».

Μέσα από τα social media, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Σάιντι Γιάνκο, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν άπαντες.

«Αφού ταξιδέψαμε συνολικά 32 ώρες από τη Σαουδική Αραβία (προπονητικό καμπ) στη Γκάμπια με μεγάλες στάσεις σε Κωνσταντινούπολη και Καζαμπλάνκα, υποτίθεται ότι θα πετάγαμε από τη Γκάμπια στην Ακτή Ελεφαντόδοντου για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής σήμερα. Μόλις μπήκαμε στο μικρό αεροπλάνο που προσλήφθηκε για να μας πετάξει, παρατηρήσαμε την τεράστια ζέστη που μας άφησε να στάζουμε ιδρώτα. 

Μας διαβεβαίωσε το πλήρωμα ότι το air condition θα ξεκινούσε μόλις βρεθούμε στον ουρανό. Η απάνθρωπη ζέστη που αναμείχθηκε με την έλλειψη οξυγόνου άφησε πολλούς ανθρώπους με ισχυρούς πονοκεφάλους και ακραία ζάλη. Επιπλέον, οι άνθρωποι άρχισαν να αποκοιμούνται βαθιά λίγα λεπτά μετά την είσοδο στο αεροσκάφος και την απογείωση.

Ενώ βρισκόμασταν στον αέρα, η κατάσταση χειροτέρεψε, αφήνοντας τον πιλότο χωρίς άλλη επιλογή, από την έναρξη έκτακτης προσγείωσης πίσω στο αεροδρόμιο της Μπαντζούλ εννέα λεπτά μετά την απογείωση. Το οποίο συνέβη με επιτυχία. Αν δεν υπήρχε αυτό, οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερες !!!.. Γνωρίζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί, αν θα ήμασταν εκτεθειμένοι στην κατάσταση για περισσότερο - σε ένα αεροπλάνο, ξεμένουμε από οξυγόνο.. 

Ο Αλ Χακίμ σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός - Αναλυτικά οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:20 - 11.01.2024

Ο Αλ Χακίμ σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός - Αναλυτικά οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Η ΚΕΔ γνωστοποίησε τους ορισμούς της για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Μοχάμεντ Αλ Χακίμ να σφυρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Είμαστε ευγνώμονες που όλοι αισθάνονται καλά, αλλά αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί πηγαίνοντας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, καθώς αποτελεί μόνο ένα από τα εμπόδια μας στο διεθνές καθήκον. Αυτό είναι απαράδεκτο και κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάινι Γιάνκο.