Ανατροπή δεδομένων: Ο Λίνεκερ επιστρέφει στην εκπομπή του και το BBC θα του ζητήσει συγγνώμη (vid)

Γκάρι Λίνεκερ

i

Γκάρι Λίνεκερ/©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Ανατροπή δεδομένων: Ο Λίνεκερ επιστρέφει στην εκπομπή του και το BBC θα του ζητήσει συγγνώμη (vid)

Κώστας Τόπας 12:11 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 13.03.2023

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Γκάρι Λίνεκερ θα παρέμενε εκτός BBC, το τηλεοπτικό δίκτυο σκοπεύει να τον προσλάβει ξανά, ζητώντας του μάλιστα και δημόσια συγγνώμη.

Το BBC έβαλε στον «πάγο» τον παλαίμαχο επιθετικό, μετά από ένα σχόλιο που έκανε για την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη χορήγηση ασύλου σε παράνομους μετανάστες. Η διαμάχη με τον Λίνεκερ, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC καθώς πολλοί παρουσιαστές δεν συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Νησί, ο Γκάρι Λίνεκερ αναμένεται να επιστρέψει στο πόστο του στην παρουσίαση της εκπομπής του για τα παιχνίδια του Κυπέλλου το προσεχές Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, η «Daily Mail» τονίζει πως το ΒΒC θα απολογηθεί στον Λίνεκερ για την απόφαση που έλαβε και τον απομάκρυνε από το πόστο του.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι έπειτα από πίεση που δέχθηκε, ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στην Αγγλία, προκειμένου να διευθετηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται το ζήτημα που προέκυψε, καθώς το δίκτυο είδε την τεράστια συμπαράσταση που υπήρξε προς τον Λίνεκερ.

«Είμαι χαρούμενος που βρήκαμε μία λύση προς τα εμπρός, ανυπομονώ να βρεθώ ξανά on air», είπε από πλευρά του ο Γκάρι Λίνεκερ μέσω γραπτής δήλωσής του, προαναγγέλοντας την επιστροφή του σε μία από τις ιστορικότερες εκπομπές της αγγλικής τηλεόρασης.