Πολιτική κόντρα στη Βρετανία για την απομάκρυνση του Λίνεκερ από το BBC

Γκάρι Λίνεκερ

i

Γκάρι Λίνεκερ/PrtScr

Πολιτική κόντρα στη Βρετανία για την απομάκρυνση του Λίνεκερ από το BBC

Κώστας Τόπας 08:18 - 12.03.2023

H απομάκρυνση του Γκάρι Λίνεκερ από το BBC λαμβάνει πλέον πολιτικές προεκτάσεις.

Οι ποδοσφαιριστές της Premier League δεν θα κάνουν δηλώσεις στο κανάλι του BBC προκειμένου να στηρίξουν τον Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος βρίσκεται σε παύση από το αγγλικό κανάλι. Το BBC έβαλε στον «πάγο» τον παλαίμαχο επιθετικό, μετά από ένα σχόλιο που έκανε για την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη χορήγηση ασύλου σε παράνομους μετανάστες.

Η διαμάχη με τον Λίνεκερ, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC καθώς πολλοί παρουσιαστές δεν συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης, οδηγώντας το βρετανικό κανάλι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη: «Εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε την κατάσταση και ελπίζουμε να το κάνουμε σύντομα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Από την άλλη, το Εργατικό Κόμμα κατηγόρησε το BBC λέγοντας πως φίμωσε τον Λίνεκερ, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Συντηρητικής κυβέρνησης, αφού η εκπρόσωπος του Σούνακ χαρακτήρισε τα σχόλια του Λίνεκερ «απαράδεκτα» και η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν είπε ότι ήταν «προσβλητικά».

«Το BBC δεν ενεργεί αμερόληπτα υποκύπτοντας στους βουλευτές των Τόρις που διαμαρτύρονται για τον Γκάρι Λίνεκερ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως είναι υπέρ της μεταναστευτικής πολιτικής, τονίζοντας ότι ελπίζει ο Λίνεκερ και το BBC θα μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους σε εύλογο χρόνο.

«Είναι ζήτημα δικό τους, όχι της κυβέρνησης», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός,