Σοκ με τον Γκατούζο και την ιταλική μαφία

Τζενάρο Γκατούζο

i

©Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images/Ideal Images

Σοκ με τον Γκατούζο και την ιταλική μαφία

Κώστας Τόπας 14:43 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 04.02.2024

Η οικογένεια του Τζενάρο Γκατούζο, έπεσε θύμα εκβιασμού από τη μαφία στη νότια Ιταλία.

Η οικογένεια του Τζενάρο Γκατούζο έχει υποστεί εκβιασμό από την ιταλική μαφία, σε σημείο που έπρεπε να πληρώσει χρήματα στην «Ντραγκέτα» για να την προστατεύσει. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano», η ιταλική εγκληματική οργάνωση που κυριαρχεί στην περιοχή της Καλαβρίας απαιτούσε χρήματα για να εγγυηθεί την προστασία των συγγενών του προπονητή της Μαρσέιγ του ιστορικού παίκτη της Μίλαν και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την Ιταλία το 2006. Ορισμένοι εκβιασμοί που θα τους είχε οδηγήσει να το αναφέρουν στην αστυνομία.

Δύο αυτοκίνητα καίγονται

Οι Καραμπινιέροι του Κοριλιάνο συνέλαβαν δύο άτομα που κατηγορούνται για βαριά εκβίαση και σε βάρος τους εξέδωσε ο ανακριτής διάταγμα προληπτικής κράτησης. Πρόκειται για δύο άνδρες μαροκινής καταγωγής που υποτίθεται ότι έδρασαν ως μέλη του Κοριλιάνο και οι οποίοι έχουν καταλήξει στη φυλακή. Η έρευνα ξεκίνησε λόγω μιας σειράς εκφοβιστικών πράξεων που συνέβησαν στις 17 Οκτωβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου 2023. Δύο ημερομηνίες κατά τις οποίες πυρπολήθηκαν τα αυτοκίνητα της Ίντα και του Φράνκο Γκατούζο, αδελφής και πατέρα του πρώην ποδοσφαιριστή, αντίστοιχα. Ορισμένες βίαιες πράξεις που οδήγησαν τον εισαγγελέα, υπεύθυνο για το συντονισμό της υπόθεσης, να κάνει ένα ακόμη βήμα στην έρευνα.

Εκβίαση 80.000 ευρώ

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, οι συγγενείς του Ιταλού τεχνικού πιέζονταν να πληρώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, στους «Ντραγκέτα». Όλα αυτά αφορούσαν την κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της οικογένειας Γκατούζο και για το οποίο θα είχαν λάβει νόμιμη πληρωμή 80.000 ευρώ για την κατασκευή του. 

Τρομερός Γκατούζο: «Περίμενα σχεδόν τρεις μέρες στο κρύο έξω από το προπονητικό της Μπάγερν, περιμένοντας να δω το αυτοκίνητο του Γκουαρδιόλα να φτάνει»
LIGUE 1

11:28 - 06.01.2024

Τρομερός Γκατούζο: «Περίμενα σχεδόν τρεις μέρες στο κρύο έξω από το προπονητικό της Μπάγερν, περιμένοντας να δω το αυτοκίνητο του Γκουαρδιόλα να φτάνει»

Ο Τζενάρο Γκατούζο σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης μίλησε για την ημέρα που περίμενε έξω από το προπονητικό της Μπάγερν να συναντήσει μέσα στο κρύο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, για τους προπονητές που επηρέασαν την καριέρα του αλλά και για την κριτική που δέχεται.

Η συμμορία συγκέντρωσε μέρος των χρημάτων που έλαβε, μια πρώτη πληρωμή 3.000 ευρώ που ζήτησε από την οικογένεια, έως ότου η ιταλική αστυνομία και η Εισαγγελία του Καταντζάρο ενεργήσουν: «Η κατάσταση της έκθεσης και του κινδύνου, που καθορίστηκαν από την εκφοβιστική συμπεριφορά, προκάλεσαν τους προσβεβλημένους να πληρωθούν τα ποσά που ζητήθηκαν, μέσω απεσταλμένου, και η παρακολούθηση των στρατιωτικών μέχρι τις αρχές του 2024, με αποτέλεσμα την κατάσχεση μέρους του καταβληθέντος ποσού», αναφέρουν σε έκθεσή τους.