Τρομερός Γκατούζο: «Περίμενα σχεδόν τρεις μέρες στο κρύο έξω από το προπονητικό της Μπάγερν, περιμένοντας να δω το αυτοκίνητο του Γκουαρδιόλα να φτάνει»

Τζενάρο Γκατούζο

i

PrtScr

Τρομερός Γκατούζο: «Περίμενα σχεδόν τρεις μέρες στο κρύο έξω από το προπονητικό της Μπάγερν, περιμένοντας να δω το αυτοκίνητο του Γκουαρδιόλα να φτάνει»

Κώστας Τόπας 11:28 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 07.01.2024

Ο Τζενάρο Γκατούζο σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης μίλησε για την ημέρα που περίμενε έξω από το προπονητικό της Μπάγερν να συναντήσει μέσα στο κρύο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, για τους προπονητές που επηρέασαν την καριέρα του αλλά και για την κριτική που δέχεται.

Το να φαντάζεσαι τον Τζενάρο Γκατούζο ως μαθητή του Γκουαρδιόλα δεν είναι ίσως μια απλή άσκηση. Υπήρξε όμως μια στιγμή στην καριέρα του Ιταλού μέσου όταν η αντιμετώπιση του «στυλ της Μπάρτσα» ήταν σαν ένα «κλικ» στο κεφάλι του. 

«Όταν ήμουν 27 ή 28 ετών αρχίσαμε να παίζουμε παιχνίδια εναντίον της Μπαρτσελόνα του Τσάβι, του Ινιέστα, του Ροναλντίνιο, του Μέσι (ήταν στο Champions League 05/06 εναντίον της Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ). Κάτι συνέβη μέσα μου. Πέντε λεπτά, έκανα ένα μαραθώνιο σε κάθε παιχνίδι εναντίον τους και άγγιξα την μπάλα τρεις ή τέσσερις φορές. Δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε σε μας», λέει σήμερα στην «L'équipe» ο Ιταλός τεχνικός της Μαρσέιγ.

Είναι σύνηθες για αρχάριους προπονητές να επισκέπτονται άλλους τεχνικούς για να τους δώσουν προσοχή. Αλλά η επίσκεψή του στο Μόναχο για να μάθει τις μεθόδους προπόνησης του Πεπ ήταν κάθε άλλο παρά συμβατική για τον Γκατούζο.

«Δεν μου αρέσει να ζητάω χάρες, οπότε δεν τους ενημέρωσα και έμεινα στην πόρτα περιμένοντας να έρθει το αυτοκίνητο του Πεπ»

«Περίμενα σχεδόν τρεις μέρες στις πύλες του προπονητικού κέντρου της Μπάγερν, περιμένοντας να δω το αυτοκίνητο του Γκουαρδιόλα να φτάνει. Δεν είχα ζητήσει τίποτα από κανέναν, γιατί δεν μου αρέσει να ζητάω χάρες. Με αναγνώρισε όταν τελικά πέρασε από δίπλα μου, αλλά τότε ήμουν εκεί για δύο μέρες. Είχα παγώσει από το κρύο μέχρι θανάτου», τόνισε ο άλλοτε τεχνικός του ΟΦΗ.

Ο Γκατούζο μιλά επίσης στη συνέντευξη στην «L'Équipe» για τους προπονητές που επηρέασαν την καριέρα του και τι πήρε από κάθε προπονητή που είχε κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών του ημερών: «Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ένας πολύπλευρος προπονητής. Καταφέρνει να μπει στο μυαλό όλων, που είναι απίστευτο δώρο. Ο Μαρσέλο Λίπι δεν σε άφηνε να ξεφύγεις με τίποτα, σκόρπιζε φόβο, έπρεπε να συμπεριφερθείς καλά ή δεν ήσουν μέλος της ομάδας του. Είχα επίσης τον Γουόλτερ Σμιθ στα 17 μου, προπονητή με απίστευτη ευγένεια και εκπαίδευση. Αλλά όταν ο εγκέφαλός του στράβωσε, θα μπορούσε να γίνει ο χειρότερος εγκληματίας στη Γλασκώβη. Και είχα τον Αλμπέρτο Ζακερόνι, που ήταν ένα τακτικό τέρας και που σου εξήγησε κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού, αλλά που ίσως του έλειπε αυτό το επιπλέον λίγο για να μεταδώσει κίνητρο».

«Ζούμε σε έναν κόσμο του κακού, εξαιτίας αυτών που αποκαλώ "λιοντάρια του πληκτρολογίου"»

Αυτό όμως που δεν άλλαξε είναι το πάθος του και ο τρόπος που το μεταδίδει, επίσης ως προπονητής: «Προπονούμαι πολύ σκληρά, ουρλιάζω για μια ώρα και ένα τέταρτο, αλλά όταν τελειώσει η προπόνηση δεν θέλω κανέναν. Το επιτελείο μου να τριγυρνάει στα αποδυτήρια των παικτών ή στο μασάζ. Και δεν με νοιάζει αν πει κάποιος: "Τι βλάκας είναι ο προπονητής!" Γιατί το έλεγα πολύ όταν ήμουν παίκτης».

Γκατούζο: «Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι περίπλοκη, η γυναίκα μου με αγχώνει...»
LIGUE 1

10:35 - 20.12.2023

Γκατούζο: «Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι περίπλοκη, η γυναίκα μου με αγχώνει...»

Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε για την συγκέντρωση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες της Μαρσέιγ στον αγώνα με την Μονπελιέ, κάνοντας μια αναδρομή όσο ήταν ο ίδιος παίκτης. Ο Ιταλός τεχνικός των Μασσαλών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο άγχος που του δημιουργεί η γυναίκα του σχετικά με την περίοδο των Χριστουγέννων.

Και αφήνει έναν προβληματισμό για την κριτική: «Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον κόσμο. Ζούμε σε έναν κόσμο του κακού, εξαιτίας αυτών που αποκαλώ "λιοντάρια του πληκτρολογίου", που ξεχύνουν το μίσος τους, πίσω από την οθόνη τους και που μπορούν να καταστρέψουν εσύ σε δέκα λεπτά . Πρέπει να έχεις τη δύναμη να πιστέψεις σε αυτό που κάνεις».

Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Άρης - ΠΑΟΚ