«Περίπατος» και παραμονή στην κορυφή για την Παρί Σεν Ζερμέν - Ασταμάτητο... τρένο η Μπρεστ με καρέ Ντουμπιά

«Περίπατος» και παραμονή στην κορυφή για την Παρί Σεν Ζερμέν - Ασταμάτητο... τρένο η Μπρεστ με καρέ Ντουμπιά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:55 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 21.12.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν «καθάρισε» τη Μετς και παρέμεινε στην κορυφή της Ligue 1, επικρατώντας με 3-1. Την ίδια ώρα, η Μπρεστ έκανε... πάρτι με 4-1 κόντρα στη Λοριάν και μπήκε στην τετράδα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Eύκολο έργο είχε κόντρα στη Μετς η Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να πανηγυρίζει τη νίκη κόντρα στην αντίπαλό της με 3-1. Κάπως έτσι, συνέχισε να απολαμβάνει την κορυφή της Ligue 1, έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Νις

Mέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι ήταν η μοναδική ομάδα που έκανε μεγάλη ευκαιρία και αυτή ήταν μόλις μία. Ο Βιτίνια πήγε να νικήσει τον Ουκίτζα μετά από ριμπάουντ, όμως ο γκολκίπερ δήλωσε «παρών». Όλα άλλαξαν στο β' ημίχρονο. 

Εκεί ήρθε ο... περίπατος. Την αρχή έκανε ο Βιτίνα στο 49', ο οποίος υποδεχόμενος μία μπαλιά έκανε το 1-0. Ακολούθησε ο Εμπαπέ, ο οποίος από την άκρη της μεγάλης περιοχής σκόραρε για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Ουντόλ στο 72', εντούτοις ο Εμπαπέ ήταν και πάλι εκεί για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΜΠΡΕΣΤ - ΛΟΡΙΑΝ 4-0

Την ίδια ώρα, έχοντας σε απίστευτη ημέρα τον Ντουμπιά, η Μπρέστ έκανε πάρτι κόντρα στη Λοριάν, επικρατώντας με 4-0. Μέχρι το 29' ο Ιβοριανός είχε ήδη κάνει το 3-0. Το 1-0 ήρθε στο 22' με προσπάθεια εκτός περιοχής, το 2-0 με πλασέ μέσα από αυτή και το τρίτο τέρμα έφερε ξανά εκείνος με ένα όμορφο σουτ.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό και ο Ντουμπιά έφτασε στο καρέ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ντελ Καστίγιο. Το μόνο που κατάφερε η Μπρέστ ήταν να μειώσει με τον Κρούπι στις καθυστερήσεις, εντούτοις το γκολ του δεν μέτρησε ποτέ. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1:

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: