Νέα «σαπουνόπερα» στην Παρί: Σε κρίση η σχέση Εμπαπέ - Ενρίκε!

Λουίς Ενρίκε & Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Νέα «σαπουνόπερα» στην Παρί: Σε κρίση η σχέση Εμπαπέ - Ενρίκε!

Κώστας Τόπας 13:17 - 19.12.2023

Η σχέση του Κιλιάν Εμπαπέ με τον Λουίς Ενρίκε φαίνεται πως περνάει κρίση, με τον Γάλλο αστέρα να είναι εκνευρισμένος με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Ισπανού τεχνικού που αφορούν τις εμφανίσεις του.

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει να είναι τροφή για σαπουνόπερα. Στη Γαλλία έχουν αρχίσει κι αφήνουν να εννοηθεί ότι η σχέση του Λουίς Ενρίκε με τον αστέρα της ομάδας, Κιλιάν Εμπαπέ δεν είναι τόσο «ζεστή» όσο ήταν στην αρχή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έγκριτη «Equipe» το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ των δύο ήρθε μετά τον ισόπαλο αγώνα με τη Λιλ. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, δεν υπακούει πλέον στις εντολές του κι αγωνίζεται όπου επιθυμεί εκείνος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Ο Κιλιάν παίζει όπου αποφασίζει. Έχει απόλυτη ελευθερία να παίξει στο κέντρο αλλά και περισσότερο στο πλάι. Αν είναι πιο έξω, είναι στο χέρι μας να ισορροπήσουμε τις θέσεις μας. Εξαρτάται από τον αγώνα», εξήγησε ο Λουίς Ενρίκε μετά τον αγώνα.

Οι δημόσιες δηλώσεις εναντίον του δεν φαίνεται να αρέσουν πολύ στον Εμπαπέ, αν και ναι, όπως αναφέρεται στην «Equipe», εκτιμά την ειλικρίνεια του Λουίς Ενρίκε. Ωστόσο, ο Γάλλος διεθνής επιθετικός φαίνεται ότι του αρέσει περισσότερο να του λένε πράγματα κατ' ιδίαν και όχι δημόσια.. Και είναι ήδη γνωστό ότι ο Λουίς Ενρίκε δεν μασάει τα λόγια του. Αν πρέπει να πει ότι ο Εμπαπέ πρέπει να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του, θα το ξεστομίσει δημόσια.

Πριν από μερικές ημέρες, υπήρξε και η αποχώρησή του 24χρονου Γάλλου επιθετικού με νεύρα, μετά το σφύριγμα της λήξης κόντρα στη Ντόρτμουντ και οι διαφωνίες του με μέρος του επιτελείου. Ενα ακόμη ακόμη επεισόδιο για τον Κιλιάν Εμπαπέ στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, τους τελευταίους μήνες.

Πάντως, ο Εμπαπέ παραμένει ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος με ήδη 16 γκολ. Η «σαπουνόπερα» γύρω από τον νεαρό αστέρα φαίνεται πιο ήρεμο σήμερα από πέρυσι, αλλά θα μπορούσε πολύ γρήγορα να ξαναζωντανέψει. Από την 1η Ιανουαρίου, ο 24χρονος επιθετικός θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί και ο παίκτης εξακολουθούν να μιλούν τακτικά για αυτό το θέμα.