Λουίς Ενρίκε για το ξέσπασμα του Εμπαπέ: «Είναι ενοχλημένος, αλλά ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις της καριέρας μου»

Λουίς Ενρίκε & Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Xavier Laine/Getty Images/Ideal Images

Λουίς Ενρίκε για το ξέσπασμα του Εμπαπέ: «Είναι ενοχλημένος, αλλά ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις της καριέρας μου»

Κώστας Τόπας 15:36 - 16.12.2023

Ο Λουίς Ενρίκε κλήθηκε να μιλήσει για την συμπεριφορά του Κιλιάν Εμπαπέ στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ντόρτμουντ, αλλά και για την απόφασή του να δώσει εντολή στους παίκτες του να μην ρισκάρουν, μιας και η πρόκριση στους «16» είχε εξασφαλιστεί.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν διανύει την καλύτερη του στιγμή στη γαλλική πρωτεύουσα. Η αποχώρησή του με νεύρα, μετά το σφύριγμα της λήξης κόντρα στη Ντόρτμουντ και οι διαφωνίες του με μέρος του επιτελείου είναι μόνο ένα ακόμη επεισόδιο για τον 24χρονο Γάλλο επιθετικό τους τελευταίους μήνες. 

Παρά την πρόκριση στους «16», ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν έξαλλος μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Λουίς Ενρίκε, σχολίασε τη συμπεριφορά του 24χρονου Γάλλου αστέρα μετά το τέλος της αναμέτρησης λέγοντας ότι: «Οι παίκτες απογοητεύονται, ειδικά όταν η ομάδα είχε αρκετές καθαρές ευκαιρίες για γκολ».

Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχτηκε ότι ζήτησε από την ομάδα του να διαχειριστεί τον ρυθμό του αγώνα, όταν έμαθε ότι η Μίλαν είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ απέναντι στη Νιούκαστλ. Στη συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (16/12), την παραμονή του ταξιδιού στη Λιλ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Ligue 1, ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε για άλλη μια φορά αυτή τη στρατηγική. 

Οι Σαουδάραβες βάζουν «βόμβα» με το μέλλον του Εμπαπέ: «Παραμένει μια ανοικτή υπόθεση»
LIGUE 1

13:11 - 16.12.2023

Οι Σαουδάραβες βάζουν «βόμβα» με το μέλλον του Εμπαπέ: «Παραμένει μια ανοικτή υπόθεση»

Ο Μάικλ Εμέναλο, διευθυντής του σαουδαραβικού πρωταθλήματος, εξηγεί τις πιθανότητες που έχει ο Γάλλος αστέρας, Κιλιάν Εμπαπέ να ενταχθεί σε ομάδα του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας.

«Καταλαβαίνω ότι ο Εμπαπέ είναι ενοχλημένος. Αλλά είμαι εγώ που δίνω τις εντολές στην ομάδα. Ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της καριέρας μου. Λέω στους παίκτες μου, ενώ η Μίλαν κέρδιζε με 2-1 τη Νιούκαστλ στο 88ο λεπτό: «Ε, δεν χρειάζεται να ρισκάρετε!». Πρέπει να προσπαθήσεις να σκοράρεις προφανώς, επιπλέον, αν δεις, από το 88' μπαίνουμε στην περιοχή της Ντόρτμουντ δύο ή τρεις φορές. Αλλά προφανώς ήταν μια μεγάλη απόφαση. Δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση, ήταν και του επιτελείου μου, ακόμα κι αν έχω τον τελευταίο λόγο», τόνισε.