Οι Σαουδάραβες βάζουν «βόμβα» με το μέλλον του Εμπαπέ: «Παραμένει μια ανοικτή υπόθεση»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Ralf Ibing - firo sportphoto/Getty Images/Ideal Images

Οι Σαουδάραβες βάζουν «βόμβα» με το μέλλον του Εμπαπέ: «Παραμένει μια ανοικτή υπόθεση»

Κώστας Τόπας 13:11 - 16.12.2023

Ο Μάικλ Εμέναλο, διευθυντής του σαουδαραβικού πρωταθλήματος, εξηγεί τις πιθανότητες που έχει ο Γάλλος αστέρας, Κιλιάν Εμπαπέ να ενταχθεί σε ομάδα του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας.

Το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ συνεχίζει να είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ενας πιθανός αποκλεισμός της Παρί Σεν Ζερμέν από το Champions League θα μπορούσε να  πυροδοτήσει μια σειρά από γεγονότα που θα βοηθούσαν να ξεκαθαριστεί το τοπίο, αλλά οι Παριζιάνοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στη φάση των «16». 

Ωστόσο, ο Κιλιάν Εμπαπέ διανύει την καλύτερη του στιγμή στη γαλλική πρωτεύουσα. Η αποχώρησή του με νεύρα, μετά το σφύριγμα της λήξης κόντρα στη Ντόρτμουντ και οι διαφωνίες του με μέρος του επιτελείου είναι μόνο ένα ακόμη επεισόδιο για τον 24χρονο Γάλλο επιθετικό τους τελευταίους μήνες. Το καλοκαίρι, πολλοί δρόμοι ήταν ανοιχτοί για να οριστικοποιηθεί η αποχώρησή του. Η Σαουδική Αραβία πόνταρε πολύ στην άφιξη του Γάλλου και τώρα, ο διευθυντής της Σαουδικής Pro League το επιβεβαιώνει.

«Με τον Εμπαπέ η συζήτηση είναι ανοιχτή, αλλά δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει. Η θέση μας είναι πολύ σαφής: Οποιοσδήποτε από αυτόν τον τύπο παικτών ξέρει πού είμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Εμέναλο σχετικά με τις πιθανότητες του Κιλιάν Εμπαπέ να ενταχθεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

«Εάν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα ή ενδιαφέρον ότι ο Εμπαπέ είναι μέρος αυτού που χτίζουμε, τώρα ή στο μέλλον, δεν μπορούμε να απορρίψουμε αυτήν την πιθανότητα. Είναι ένας παίκτης που αγαπώ», εξήγησε ο διευθυντής του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας. Η προσφορά που παρουσίασε η Αλ Ιτιχάντ το περασμένο καλοκαίρι ήταν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ (!) καθαρά ανά σεζόν για τον 24χρονος αστέρα.

Ο Μάικλ Εμέναλο επιβεβαίωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ποδοσφαιριστή ήταν πραγματικές και ότι η Παρί άκουσε άκουσε τους όρους που του προτάθηκαν: «Δεν μπορώ να πω πόσο βαθιά ήταν η συζήτηση. Αλλά υπήρχε ενδιαφέρον για το αν ο ποδοσφαιριστής ήταν έτοιμος να έρθει, υπήρχε ένας σύλλογος έτοιμος να τον υποδεχτεί και να του κάνει χώρο στην ομάδα του».