Παραδοχή του Γκαλτιέ για το «King Kong» στον Μουκουντί: «Δεν το είπα με ρατσιστικό τρόπο, αλλά για τη δύναμή του»

Κρίστοφ Γκαλτιέ

i

PrtScr

Παραδοχή του Γκαλτιέ για το «King Kong» στον Μουκουντί: «Δεν το είπα με ρατσιστικό τρόπο, αλλά για τη δύναμή του»

Δημήτρης Χούπης 17:31 - 15.12.2023

Ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, παραδέχτηκε τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό προς τον Άρολντ Μουκουντί, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο δεν το είπε με προσβλητικό τρόπο.

Σάλος έχει δημιουργηθεί με τον χαρακτηρισμό «King Kong» του Κριστόφ Γκαλτιέ προς στον αμυντικό της ΑΕΚ, Άρολντ Μουκουντί, όταν ο Καμερουνέζος ήταν στη Σεντ Ετιέν. Πριν από δύο σεζόν (2021-22) ο Γάλλος ήταν στον πάγκο της Νις και είχε χρησιμοποιήσει την ατάκα «King Kong», αναφερόμενος στον Μουκουντί και τον Μικαέλ Ναντέ. Πρόκειται για μια καταγγελία που την έκανε πρώην αναλυτής του. 

Ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν κατέθεσε για το συγκεκριμένο περιστατικό λέγοντας: «Θυμάμαι ότι δίστασα να πω τη λέξη κυνηγόσκυλο και είπα Κινγκ Κονγκ. Χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο, για την ισχύ και τη δύναμή του. Δεν υπάρχει άλλη έννοια εκτός από την ισχύ και τη δύναμη.

Με πολλή ταπεινότητα, μπορώ να πω ότι ο νεαρός Ναντέ το 2017 στη Σεντ Ετιέν, αν υπήρχε ένα άτομο που ήταν σε θέση να μιλήσει για τη δύναμή του... έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Όταν παίξαμε εναντίον της Ναντ, στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, χρησιμοποιούσα την ίδια φόρμουλα για τον Νικολάς Παλουά. Εκ των υστέρων, αυτό ήταν συγκλονιστικό. Αν αυτό τον προσέβαλε, πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Ναι το χρησιμοποίησα αλλά όχι με ρατσιστικό τρόπο». 

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για το συμβάν ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, με τον Γάλλο τεχνικό να καταθέτει στο δικαστήριο. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του.