Ζημιά άνω των 30 εκατ. ευρώ για την Παρί σε περίπτωση αποκλεισμού από το Champions League

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ζημιά άνω των 30 εκατ. ευρώ για την Παρί σε περίπτωση αποκλεισμού από το Champions League

Κώστας Τόπας 15:00 - 13.12.2023

Σημαντική «ζημιά» ενδέχεται για ταμεία της Παρί Σεν Ζερμέν σε περίπτωση που δεν καταφέρει η ομάδα του Λουίς Ενρίκε απόψε (13/12, 22:00) να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν παίζει τα ρέστα της απόψε (13/12, 22:00) στη δυτική Γερμανία. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ταξιδεύουν στο Ντόρτμουντ κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Εάν οι Παριζιάνοι πάρουν το τρίποντο στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», τότε θα προκριθεί στους «16», ούσα πρώτη στον όμιλο του «θανάτου».

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τους αναγκάσει να στρέψουν τα βλέμματά τους στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», όπου η Νιουκάστλ θα υποδεχτεί τη Μίλαν την ίδια στιγμή. Με τον φόβο αποκλεισμού από το Champions League για πρώτη φορά μετά την έλευση των ιδιοκτητών του Κατάρ το 2011.

Ζημιά άνω των 30 εκατ. ευρώ

Πέρα από την αθλητική αποτυχία, μια έξοδος από τη φάση των ομίλων του Champions League θα είχε αξιοσημείωτες οικονομικές συνέπειες για τον σύλλογο της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Σε αυτό το σενάριο, η Παρί Σεν Ζερμέν θα στερούνταν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι Παριζιάνοι θα χάσουν το μπόνους πρόκρισης στη φάση των 16 του Champions League (9,6 εκατ. ευρώ), στο οποίο θα προστεθεί και πτώση των εμπορικών εσόδων από τη γαλλική αγορά (περίπου 20 εκατ. ευρώ). Για να μην αναφέρουμε το πιθανό μπόνους νίκης κόντρα στους Βεστφαλούς (2,8 εκατ. ευρώ).