Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League

Κλήρωση Champions League

i

©Photo by Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League

Ιάσονας Τσίλης 00:05 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 13.12.2023

Μετά το πέρας του πρώτου μισού της τελευταίας αγωνιστικής, 14 από τα 16 εισιτήρια για τα νοκ άουτ του Champions League. Την Τετάρτη (11/12), κρίνονται οι δύο εναπομείναντες θέσεις στην επόμενη φάση.

Ολοκληρώνεται σιγά - σιγά το παζλ των 16 ομάδων που θα βρεθούν στη νοκ άουτ φάση του Champions League, με τις 14 από τις 16 ομάδες, να είναι πλέον γνωστές.

Τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον 1ο όμιλο, θα συνοδεύσει η Κοπεγχάγη, η οποία επικράτησε 1-0 της Γαλατασαράι και έκανε τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας από κάτω τους Τούρκους και κυρίως, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αποχαιρέτησε την Ευρώπη πρόωρα.

Άρσεναλ και Αϊντχόφεν είχαν εξασφαλίσει τα εισιτήρια από τον 2ο όμιλο, όπως και το δίδυμο Ρεάλ - Νάπολι από τον 3ο, με την πρώτη θέση σε αμφότερα τα γκρουπ να έχει κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Ίντερ είχαν ήδη κλεισμένη θέση στους »16», ωστόσο έπαιξαν τελικό πρωτιάς στην Ιταλία, με τους «Βάσκους» να μένουν όρθιοι και να τερματίζουν πάνω από την περσινή φιναλίστ του Champions League.

Όσον αφορά το δεύτερο και τελευταίο μέρος της 6ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λάτσιο έχουν ήδη προκριθεί και θα αναμετρηθούν για την πρωτιά στον όμιλο, ενώ Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία, έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο και οι «πολίτες» έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση του γκρουπ.

Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που θα βρίσκονται στους «16» του Champions League, με το μόνο ενδιαφέρον τους να έχει κάνει με τη θέση στην οποία θα τερματίσουν.

Στον όμιλο των Βεστφαλών, Παρί Σεν Ζερμέν, Νιούκαστλ και Μίλαν, διεκδικούν μία θέση στην επόμενη φάση, με τους Γάλλους να έχουν το προβάδισμα με επτά βαθμούς, έναντι πέντε των άλλων δύο.

Η Μπάγερν επικύρωσε το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών για τη Γιουνάιτεντ!
CHAMPIONS LEAGUE

23:57 - 12.12.2023

Η Μπάγερν επικύρωσε το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών για τη Γιουνάιτεντ!

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο «Όλντ Τράφορντ» και αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Βαυαροί μαζί με την Κοπεγχάγη συνεχίζουν στη νοκ - άουτ φάση του Champions League, στο Europa η Γαλατασαράι.

Το τελευταίο εισιτήριο θα κριθεί ανάμεσα σε Πόρτο και Σαχτάρ, οι οποίες θα αναμετρηθούν στο «Ντραγκάο», με τους Ουκρανούς να θέλουν μόνο νίκη.

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους «16» του Champions League

Μπάγερν Μονάχου

Κοπεγχάγη

Άρσεναλ

Αϊντχόφεν

Ρεάλ Σοσιεδάδ

Ίντερ

Ρεάλ Μαδρίτης

Νάπολι

Ατλέτικο Μαδρίτης

Λάτσιο

Μάντσεστερ Σίτι

Λειψία

Ντόρτμουντ

Μπαρτσελόνα