Ο δήμιος της Εθνικής πωλείται με 35 εκατ. ευρώ!
i

©Photo by Fran Santiago/Getty Images

Ο δήμιος της Εθνικής πωλείται με 35 εκατ. ευρώ!

Δημήτρης Χούπης 17:53 - 09.04.2024

Ο τερματοφύλακας της Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, με την πρόκριση που πήρε στο Euro σε συνδυασμό με την καλή χρονιά που κάνει φέτος, έχει ανεβάσει τη χρηματιστηριακή του αξία.

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της Γεωργίας στην πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024. Για να φτάσει μέχρι εκεί, έπρεπε να αποκλείσει τη Ελλάδα στον τελικό των playoffs, νικώντας τη στα πέναλτι με 4-2 (0-0 κ.δ.), στα οποία μάλιστα απέκρουσε ένα.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας αγωνίζεται στη Βαλένθια εδώ και τρεις σεζόν, μετρώντας 93 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, όπου σε αυτά τα παιχνίδια έχει δεχτεί 103 γκολ. Την περσινή σεζόν η χρηματιστηριακή αξία του Γεωργιανού ήταν στα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ, αλλά καμία ομάδα δεν έδινε τόσα στον ισπανικό σύλλογο.

Ωστόσο η καλή του φετινή παρουσία, αλλά και η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τον διεθνή γκολκίπερ. Συγκεκριμένα, έχει γίνει καλύτερος τερματοφύλακας, πιο ολοκληρωμένος και το γεγονός ότι είναι ακόμα μικρός ηλικιακά έχει κάνει την αξία του να την ανεβάσει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MARCA, ο Μαμαρντασβίλι πλέον κοστίζει στα 35.000.000 ευρώ. Η ισπανική ομάδα γνωρίζοντας το πόσο έχει αλλάξει η αγορά έχει ανεβάσει την τιμή του διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος σε περίπτωση μάλιστα που κάνει ένα καλό Euro μπορεί εύκολα να πάρει μεταγραφή σε μία καλύτερη ομάδα.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Δυναμό Τιφλίδας, ενώ έχει αγωνιστεί και στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Ρουστάβι και της Λοκομοτίβ Τιφλίδας, πριν κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και πάρει μεταγραφή για τη Βαλένθια.