Ο Γκονσάλο Μοντιέλ έγραψε ιστορία από... τύχη και από μια αλλαγή στις εκτελέσεις πέναλτι (vids)

Η εκτέλεση του Μουντιέλ

i

PrtScr

Ο Γκονσάλο Μοντιέλ έγραψε ιστορία από... τύχη και από μια αλλαγή στις εκτελέσεις πέναλτι (vids)

Κώστας Τόπας 13:53 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 01.06.2023

Ο προπονητής της Σεβίλλης Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα αποκάλυψε ότι ο Γκονσάλο Μοντιέλ έγραψε ιστορία από... τύχη στον τελικό του Europa League, καθώς άλλαξε στη σειρά εκτέλεσης των πέναλτι για επαναλάβει ό,τι έκανε με την εθνική Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Σεβίλλη επικράτησε της Ρόμα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και πήρε το έβδομο Europa League της ιστορίας της, ούσα η απόλυτη κυρίαρχος του θεσμού!

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ανδαλουσιανούς ήταν ο Γκονσάλο Μοντιέλ. Ο Αργεντινός μπακ με δύο δικές του εκτελέσεις πέναλτι σφράγισε δύο μεγάλους τίτλους. Αρχικά, στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και χάρισε τον Παγκόσμιο τίτλο στην Αργεντινή. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου ο Μοντιέλ ανέλαβε να εκτελέσει το τέταρτο πέναλτι της Σεβίλλης στον τελικό με την Ρόμα.

Παρ' όλα αυτά, όπως αποκάλυψε ο προπονητής του, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Μοντιέλ ήταν πέμπτος στη σειρά για εκτέλεση πέναλτι, ωστόσο αυτή άλλαξε κι έτσι ο 26χρονος μπακ μπήκε τέταρτος, όπως δηλαδή ήταν και στον τελικό του Μουντιάλ, δίνοντας το τρόπαιο στην «Αλμπισελέστε».

Μεντιλίμπαρ: Από την ανεργία στη δόξα με την Σεβίλλη μέσα σε δυόμισι μήνες (vids)
EUROPA LEAGUE

09:28 - 01.06.2023

Μεντιλίμπαρ: Από την ανεργία στη δόξα με την Σεβίλλη μέσα σε δυόμισι μήνες (vids)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Μάρτιο τα ηνία της Σεβίλλης με στόχο να την γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Ο 62χρονος Βάσκος όχι μόνο πέτυχε τον στόχο του μέσα σε δυόμισι μήνες, αλλά οδήγησε τους Ανδαλουσιανούς στην κατάκτηση του Europa League!

«Ο Μοντιέλ θα ήταν ο πέμπτος εκτελεστής, όμως μετά άλλαξε η σειρά», ανέφερε αρχικά ο Μεντιλίμπαρ για να παραδεχθεί στη συνέχεια ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα την επιτυχία της Σεβίλλης.

«Όταν πάω διακοπές, θα καταλάβω τι κάναμε. Αρχίσαμε άσχημα, έπαιζαν άνετα. Μετά, στο 2ο μέρος, αλλάξαμε και παρέμεινε δύσκολο. Στην παράταση δεν συνέβη τίποτα. Αλλά τα καταφέραμε στα πέναλτι. Ας απολαύσουμε τη στιγμή και μετά θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα. Είμαι πολύ καλά εδώ, αν και δεν μου έχουν προσφέρει νέο συμβόλαιο. Θα ήταν τρελό να μην θέλω να συνεχίσω», κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός.