Γκουαρδιόλα για Γκουντογκάν: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει στην καριέρα μου, είναι κορυφαίος»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Γκουαρδιόλα για Γκουντογκάν: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει στην καριέρα μου, είναι κορυφαίος»

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:57 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 08.05.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χαρακτήρισε τον Ιλκάι Γκουντογκάν, ως έναν από τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην προπονητική του καριέρα.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν όχι μόνο έδειξε την ευελιξία του παίζοντας στον δυσκολότερο ρόλο στη μεσαία γραμμή που συνήθως καταλαμβάνει ο Ροντρίγκο, έδειξε επίσης την ποιότητά του με το να κερδίσει τρεις πολύτιμους πόντους στην επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 επί της Λιντς. 

Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα επαίνεσε τον «έξυπνο και ανταγωνιστικό» Γκουντογκάν μετά τη νίκη καθώς αναπολούσε την αγωνιστική περίοδο 2018/19 όπου, όπως το Σάββατο, εντυπωσίασε και στη θέση του αμυντικού χαφ με την απουσία του τότε τραυματία Φερναντίνιο

«Θυμάμαι τη σεζόν που κερδίσαμε το δεύτερο πρωτάθλημα, όταν ο Φερναντίνιο είχε τραυματιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Γκιντογκάν είχε κάνει παιχνίδια όπως με την Μπέρνλι εκτός έδρας. Μακρινές μπαλιές, τις δεύτερες μπάλες, ουάου! Είναι τόσο έξυπνος, ανταγωνιστικός και διαχειρίζεται την πίεση χωρίς πρόβλημα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει ποτέ στην καριέρα μου όσον αφορά το σύνολο του πακέτου. Είναι κορυφαίος, κορυφαίος», είπε ο Ισπανός τεχνικός. 

Επίσης ο Πεπ μίλησε για την επιθυμία του Γκουντογκάν να παραμείνει κάτοικος στο Μάντσεστερ και είπε: «Η διοίκηση ξέρει ποια είναι η άποψη μου για αυτόν και για το συμβόλαιο του που λήγει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου» συμπλήρωσε ο Ισπανός προπονητής δείχνοντας ότι δεν θέλει να φύγει ο Γερμανός μέσος από την ομάδα.