Αποθέωσε τη Νότιγχαμ ο Γκουαρδιόλα: «Εχει ήδη ένα παραπάνω Champions League από εμάς»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©PrtScr

Αποθέωσε τη Νότιγχαμ ο Γκουαρδιόλα: «Εχει ήδη ένα παραπάνω Champions League από εμάς»

Κώστας Τόπας 09:38 - 20.09.2023

Ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα ανήκει στο παρελθόν για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος στρέφει την προσοχή του στο ματς πρωταθλήματος με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, την οποία κι αποθέωσε.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης (19/09) στην κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωση, για να επικρατήσει του Ερυθρού Αστέρα με 3-1. 

Η προσπάθεια της Μάντσεστερ Σίτι να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Champions League θα είναι λιγότερο δύσκολη από τη μακροχρόνια προσπάθειά της να κερδίσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, όπως τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι Πολίτες κατέκτησαν για πρώτη φορά την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» με τη νίκη 1-0 επί της Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου, δίνοντας τέλος σε χρόνια απογοήτευσης. Ερωτηθείς για τις πιθανότητες της Μάντσεστερ Σίτι να διατηρήσει τον τίτλο, ο Γκουαρδιόλα τόνισε: «Θα είναι πιο εύκολο. Το πιο δύσκολο να κερδίσουμε είναι το πρώτο. Είναι απίστευτο για εμάς, αλλά είναι μόνο ένα».

Μετά την επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα, η Μάντσεστερ Σίτι στρέφει την προσοχή της στην Premier League, εκεί όπου το Σάββατο (23/09, 17:00) θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η Νότιγχαμ έχει ήδη κερδίσει δύo Champions League, ένα δηλαδή παραπάνω από τους Πολίτες.

«Μπροστά μας έχουμε τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι δύο φορές νικητές του Champions League. Έχουν κερδίσει έναν τίτλο περισσότερο από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα για τη Νότιγχαμ.