Η αφρικανική «κατάρα» του ατζέντη του Τουρέ σταμάτησε να κυνηγά τον Γκουαρδιόλα στο Champions League

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Η αφρικανική «κατάρα» του ατζέντη του Τουρέ σταμάτησε να κυνηγά τον Γκουαρδιόλα στο Champions League

Κώστας Τόπας 08:33 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 12.06.2023

Με την κατάκτηση του Champions League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε τέλος στην αφρικανική κατάρα που λέγεται πως τον κυνηγούσε μετά την αποπομπή του Γιάγια Τουρέ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πριν την μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, ο πρώην ατζέντης του Γιάγια Τουρέ, Ντιμίτρι Σελούκ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η αφρικανική κατάρα που κρατούσε τους Πολίτες και τον Πεπ Γκουαρδιόλα μακριά από το Champions League έχει λυθεί.

Η συγκεκριμένη κατάρα είχε ενεργοποιηθεί το 2018 όπως είχε πει ο ίδιος μετά τις συνεχόμενες φορές που ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι τον Γιάγια Τουρέ. 

Συγκεκριμένα ο Σελούκ είχε αναφέρει: «Ο Γκουαρδιόλα έστρεψε όλη την Αφρική εναντίον του, πολλοί Αφρικανοί οπαδοί απομακρύνθηκαν από τη Μάντσεστερ Σίτι και είμαι σίγουρος ότι πολλοί Αφρικανοί σαμάνοι στο μέλλον δεν θα επιτρέψουν στον Γκουαρδιόλα να κερδίσει το Champions League. Αυτό θα είναι για τον Γκουαρδιόλα μια αφρικανική κατάρα. Η ζωή θα δείξει αν έχω δίκιο ή όχι».

Οντως, o Πεπ Γκουαρδιόλα παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που συνέχισε να δαπανά η Σίτι, δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει την κούπα με μεγάλα «αυτιά», με αποκορύφωμα τον τελικό του 2021, όταν η ομάδα του είχε ηττηθεί από την Τσέλσι παρότι μεγάλο φαβορί για την κούπα. Η… όποια κατάρα έπαψε να υπάρχει όμως, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (10/06) η Μάντσεστερ Σίτι είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Σελούκ λίγο πριν τη σέντρα του τελικού τοποθετήθηκε ξανά για το σχετικό θέμα και απολογήθηκε ενώ είπε πως η κατάρα αυτή έχει τερματιστεί. «Θέλω να απολογηθώ για αυτό το θέμα. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα αυτή η πικρία να σταματήσει και ξέρω ότι κι ο Γιάγια (σ.σ Τουρέ) θέλει το ίδιο γιατί σκέφτεται μόνο το καλό της Σίτι. Μπορώ να πω ότι το ξόρκι έχει λυθεί από τους σαμάνους και νομίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα κερδίσει το Champions League υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Έχουν μεγάλη ευκαιρία να το κατακτήσουν φέτος. Αλλά ό,τι και να συμβεί, σίγουρα θα το κερδίσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του πάντως, ο 40χρονος πλέον Τουρέ, που ήταν παρών στον τελικό της Κωνσταντινούπολης υποστηρίζοντας τη Σίτι, είχε πάρει αποστάσεις από τον Σέλουκ. «Ο πρώην ατζέντης μου σύμφωνα με κάποια Μέσα φέρεται να μιλάει για κατάρα. Σας παρακαλώ, να μην με μπλέκετε με αυτή την ανοησία και με στερεότυπα για αφρικανικές κατάρες», ήταν τα λόγια του.