Επτά παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφαία 11άδα του Champions League – Βραβεία για Ρόντρι και Κβαρατσχέλια

Επτά παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφαία 11άδα του Champions League – Βραβεία για Ρόντρι και Κβαρατσχέλια

Γιώργος Σακελλαρίου 20:17 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 11.06.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι κυριαρχεί στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν. Ξεχώρισαν οι Ρόντρι και Κβαρατσχέλια.

Το Champions League ολοκληρώθηκε με τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά τον πρώτο της τίτλο στον θεσμό.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα λύγισε 1-0 την Ίντερ σε έναν δραματικό τελικό και πανηγύρισε το τρόπαιο. Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης η UEFA ανακοίνωσε την καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν, στην οποία βρίσκονται επτά ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι. Ακολουθούν η φιναλίστ Ίντερ με δύο, όσους έχει και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στο τέρμα, λοιπόν, βρίσκεται ο Κουρτουά (Ρεάλ), δεξιός μπακ είναι ο Γουόκερ (Σίτι), αριστερό ο Ντιμάρκο (Ίντερ) και στόπερ οι Ρούμπεν Ντίας (Σίτι), Μπαστόνι (Ίντερ). Στα χαφ βρίσκονται μόνο παίκτες της Σίτι και συγκεκριμένα οι Στόουνς, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε. Δεξί εξτρέμ είναι ο Μπερνάρντο Σίλβα (Σίτι), αριστερό ο Βινίσιους (Ρεάλ) και στην κορυφή ο Χάαλαντ (Σίτι).

Ο Ρόντρι

Παίκτης της σεζόν στη διοργάνωση είναι ο Ρόντρι, ο οποίος με το δικό του γκολ χάρισε τον τίτλο στη Μάντσεστερ Σίτι, αφού σφράγισε το τελικό 1-0. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι πήρε το βραβείο μετά από μια εξαιρετική σεζόν. Η επιτροπή Τεχνικών Παρατηρητών της UEFA ανακήρυξε τον Ρόντρι, ως παίκτη της σεζόν 2022-23 στο UEFA Champions League.

Ο 26χρονος δεν έπαιξε μόνο σε ένα ματς της Μάντσεστερ Σίτι στην πορεία προς την κατάκτηση του Champions League και σκόραρε δύο φορές. «Είναι ένα όνειρο. Όλοι οι οπαδοί της Σίτι περίμεναν, δεν ξέρω πόσα χρόνια. Το αξίζουν, το αξίζουμε», σχολίασε ο ίδιος μετά τον τελικό.

Ο Κβαρατσχέλια

Ο εξτρέμ της Νάπολι, αντίθετα, πήρε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη στη διοργάνωση, έπειτα από μια εκθαμβωτική σεζόν. Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια υπέγραψε στη Νάπολι τον Ιούλιο του 2022 από τη Ντιναμό Μπατούμι, ομάδα της γενέτειράς του στη Γεωργία. Η ομάδα του 22χρονου αριστερού εξτρέμ, διότι η ομάδα του έφτασε στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, χάνοντας από τη Μίλαν.

Το αφεντικό της Νάπολι Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει δηλώσει γι’ αυτόν: «Ο Κβάρα είναι υπέροχος και απολαυστικός. Κορυφαίος παίκτης, παρά την ηλικία του. Έχει ακόμα πολλά να μάθει και όταν το κάνει θα γίνει θανατηφόρος, σούπερ ποδοσφαιριστής».

Η πρώτη σεζόν του Κβαρατσχέλια στη Serie A ήταν επίσης εκπληκτική. Βοήθησε τη Νάπολι να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στη Serie A από το 1990 κι ονομάστηκε παίκτης της σεζόν του πρωταθλήματος. Τόσο εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις του που του δόθηκε το παρατσούκλι «Kvaradona», ένα... νεύμα στον αείμνηστο Αργεντινό «Θεό» του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα.