Η επική απάντηση του Γκουαρδιόλα στο δίλημμα Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Η επική απάντηση του Γκουαρδιόλα στο δίλημμα Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 08:25 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:25 - 16.01.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε μια απίστευτη απάντηση όταν κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα.

Τη Δευτέρα (15/01) ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανακηρύχθηκε ο καλύτερος άνδρας προπονητής στον κόσμο στην τελετή The Best FIFA Awards 2023 στο Λονδίνο. Ο Ισπανός οδήγησε τη Σίτι σε ένα ιστορικό τρεμπλ πέρυσι, κατακτώντας την Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League. Ετσι σήμερα, οι Πολίτες έχουν κατακτήσει το αγγλικό πρωτάθλημα σε πέντε από τις επτά σεζόν του Γκουαρδιόλα στο τιμόνι, αλλά ο θρίαμβος του Champions League της περασμένης σεζόν ήταν ο πρώτος στην ιστορία του συλλόγου.

Ωστόσο, ο 52χρονος έχει καταφέρει και με άλλη ομάδα να πετύχει το τρεμπλ στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, είχε το ίδιο επίτευγμα με την ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2008-09, η οποία θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Εκείνη η ομάδα περιείχε παίκτες όπως οι Λιονέλ Μέσι, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα και Κάρλες Πουγιόλ. Τα επιτεύγματα της Σίτι την περασμένη σεζόν προκάλεσαν αναπόφευκτα συγκρίσεις με αυτή τη θρυλική ομάδα, με τους Κέβιν Ντε Μπρόινε, Έρλινγκ Χάαλαντ, Ρόδρι και Τζον Στόουνς, να είναι μόνο μερικά από τα βασικά ονόματα που εμπλέκονται.

Ποια ομάδα που κέρδισε το τρεμπλ ήταν καλύτερη;

Καθώς ο Γκουαρδιόλα δεχόταν το βραβείο του, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Τιερί Ανρί του έκανε ακριβώς αυτή την ερώτηση. Ο Καταλανός τεχνικός εξέτασε την ερώτηση για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, προτού βάλει το κεφάλι του στα χέρια του και απαντήσει: «Γαμώτο, τι με ρωτάς τώρα! Κοίτα η Μπαρτσελόνα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και χωρίς αυτήν δεν θα ήμουν εδώ αυτήν την στιγμή.

Αλλά αυτή η ομάδα στην Αγγλία, στην Premier League, είναι πραγματικά σκληρή και ανταγωνιστική για πολλές διοργανώσεις. Αυτά τα παιδιά, σεζόν με σεζόν, ακόμα και αυτή τη σεζόν μετά την κατάκτηση του τρεμπλ. είναι ακόμα εκεί. Το να είμαι μαζί τους, να μην κερδίζω ή να χάνω, αλλά να είμαι μαζί τους, είναι το καλύτερο βραβείο που μπορώ να πάρω ως προπονητής, μακράν».