FIFA Best Awards: Κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο ο Έντερσον Μοράες

Έντερσον

i

Έντερσον/©Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

FIFA Best Awards: Κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο ο Έντερσον Μοράες

Γιάννης Λιβανός • 22:52 - 15.01.2024

Στα βραβεία της FIFA για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές για την χρονιά που μας πέρασε, καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο για το 2023 αναδείχθηκε ο Έντερσον, αφήνοντας πίσω του τον Τιμπό Κουρτουά και τον Γιασίν Μπόνο.

«To τείχος» της Μάντσεστερ Σίτι, ο Έντερσον Μοράες είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο για το 2023! Ο Έντερσον αποτέλεσε βασικό γρανάζι των εντυπωσιακών «πολιτών» που κατέκτησαν τα πάντα την χρονιά που έφυγε πριν λίγες μέρες και τιμήθηκε με την απόλυτη διάκριση στα Gala της FIFA για το βραβείο The Best FIFA Men's Goalkeeper 2023!

Περιέργως ο Έντερσον δεν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη εντεκάδα της σεζόν, αφού τη θέση κάτω απ' τα γκολπόστ πήρε ο Τιμπό Κουρτουά. Ωστόσο αυτό δείχνει να έχει μικρή σημασία για τον Βραζιλιάνο, αφού αυτός ψηφίστηκε ο κορυφαίος τερματοφύλακας του 2023, τίτλος που δίκαια απ' ότι φάνηκε του απονεμήθηκε.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία ο Έντερσον συγκέντρωσε 23 βαθμούς, κατακτώντας έτσι το βραβείο, ενώ πίσω από τον Βραζιλιάνο με 20 βαθμούς ήταν ο Τιμπό Κουρτουά. Την τριάδα έκλεισε ο Γιασίν Μπόνο με 16 πόντους.