Ο Γκουαρδιόλα κορυφαίος προπονητής της χρονιάς

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Intime

Ο Γκουαρδιόλα κορυφαίος προπονητής της χρονιάς

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:35 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:41 - 15.01.2024

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής του 2023 στα βραβεία FIFA Best Awards.

Η Μάντσεστερ Σίτι τα σάρωσε όλα την περασμένη σεζόν πανηγυρίζοντας ένα ιστορικό τρεμπλ (νταμπλ στην Αγγλία, Champions League) και ο Πεπ Γκουαρδιόλα πιστώθηκε τα εύσημα για την αυτήν την εκπληκτική πορεία. 

Συγκεκριμένα ο Ισπανός αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής του 2023 στα βραβεία FIFA Best Awards. Ο Γκουαρδιόλα που επικράτησε των Σιμόνε Ιντσάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι στην ψηφοφορία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, αφιέρωσε αυτό το πολύ σπουδαίο ατομικό βραβείο στην ομάδα του και τους άμεσους συνεργάτες του στη Σίτι.

«Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Φεράν Σοριάνο και με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που πίστεψαν σε μένα από την αρχή. 

Εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου μου αλλά και από μένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Ήταν ευχαρίστηση να ζω μαζί τους τα τελευταία χρόνια», δήλωσε μετά τη βράβευσή του ο Ισπανός τεχνικός.