Άγγλος νομικός έδωσε εξήγηση γιατί η Νότιγχαμ και η Έβερτον θα τιμωρηθούν, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι όχι ακόμα
i

©Photo by MI News/NurPhoto via Getty Images

Άγγλος νομικός έδωσε εξήγηση γιατί η Νότιγχαμ και η Έβερτον θα τιμωρηθούν, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι όχι ακόμα

Δημήτρης Χούπης 10:52 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 15.01.2024

Η Έβερτον αναμένεται να τιμωρηθεί για ακόμα μια φορά μέσα στη σεζόν, όπως το ίδιος και η Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβιάσεις των κανόνων κερδών και βιωσιμότητας της Premier League.

Η Έβερτον αναμένεται να ζήσει για ακόμα μια φορά τον «εφιάλτη» της αφαίρεσης βαθμών στο πρωτάθλημα λόγω της παραβίασης των κανόνων βιωσιμότητας της Premier League. Όπως την ίδια τιμωρία ενδέχεται να έχει και η Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε αναμονή λοιπόν για να μάθουν την ποινή τους, η οποία εκτός από αφαίρεση βαθμών (στη χειρότερη), μπορεί να δεχθούν και πρόστιμο. 

Κάπως έτσι άλλη μια φορά έχει δημιουργηθεί το ερώτημα, γιατί αυτές οι δύο ομάδες έχουν τιμωρηθεί και η Μάντσεστερ Σίτι όχι. Ένα ερώτημα εύλογο, αν αναλογιστεί πως οι «πολίτες» έχουν κατηγορηθεί για 115 παραβιάσεις για τον ίδιο λόγο με την Έβερτον και τη Νότιγχαμ

Την απάντηση σε αυτό την έδωσε ένας Άγγλος νομικός, ο οποίος μιλώντας στα αγγλικά Μέσα σχολίασε πως η κατάσταση της ομάδας του Μάντσεστερ είναι πιο περίπλοκη σε αντίθεση με των άλλων δύο. Κι αυτό διότι οι κατηγορίες της Σίτι δεν έχουν χρονικό όριο για να εξεταστούν. 

Αναλυτικά όσα είπε

«Το πρώτο πράγμα που είναι πιθανό να ακούσετε από τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ πριν από πιθανές χρεώσεις είναι: "Αλλά η Μάντσεστερ Σίτι έχει 115 παραβιάσεις".

Φυσικά, έχουν δίκιο. Τα αδικήματα της Σίτι, αν ισχύουν οι κατηγορίες, είναι πιο εκτεταμένα από οτιδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί η Φόρεστ, αλλά αυτή η πολυπλοκότητα προκαλεί την καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από την Premier League, κάθε σύλλογος που κατηγορείται για παραβίαση τυπικών οικονομικών κανόνων πρέπει να δει την υπόθεσή του να εκδικάζεται και μπορεί να προβεί σε προσφυγή εντός 12 εβδομάδων από την απαγγελία των κατηγοριών. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε τιμωρία, θα επιβληθεί εντός της σεζόν κατά την οποία έγινε η παραβίαση.

Δηλαδή εάν η Φόρεστ ή η Έβερτον ‘’κατηγορηθούν’’ τη Δευτέρα, τότε οποιαδήποτε πιθανή τιμωρία θα εκτελεστεί έως τις 8 Απριλίου 2024. Όμως, καθώς οι κατηγορίες της Σίτι δεν θεωρούνται «τυποποιημένες», δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα τιμωρηθούν.

Υπάρχει απλώς ένας τεράστιος όγκος γραφειοκρατίας και δικαστικών διαδικασιών που πρέπει να λάβουν χώρα!»