Η Νότιγχαμ είναι ένοχη για παραβιάσεις του FFP και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Νότιγχαμ

i

Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Η Νότιγχαμ είναι ένοχη για παραβιάσεις του FFP και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Κώστας Τόπας 08:11 - 15.01.2024

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα ενημερωθεί εντός της ημέρας (15/01) για την ποινή που θα της επιβληθεί για παραβίαση των κανονισμών του FFP!

Σύμφωνα με το Athletic, η Νότιγχαμ Φόρεστ θα ενημερωθεί και επίσημα την Δευτέρα (15/01) από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της Premier League για τις κατηγορίες που θα τις απαγγελθούν για παραβίαση των κανόνων βιωσιμότητας που αφορούν το Financial Fair Play.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μάξιμουμ οικονομικές απώλειες ύψους 105 εκατομμυρίων λιρών σε βάθος τριετίας ή μέχρι 35 εκατομμύρια λίρες απώλειες ανά σε σεζόν στον ίδιο τριετή κύκλο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία ανέβηκε στην Premier League από τον Μάιο του 2022, έχει δαπανήσει για μεταγραφές τουλάχιστον 250 εκατομμύρια λίρες, δίχως να μπορεί να εμφανίσει τα απαιτούμενα έσοδα. 

Αν όντως, επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ του Athletic τότε η Νότιγχαμ Φόρεστ που βρίσκεται στην 15η θέση, τέσσερις βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού, απειλείται από πολύ μεγάλο πρόστιμο, μέχρι αφαίρεση βαθμών, ενώ τονίζεται ότι η Νότιγχαμ μαζί με την Έβερτον (απειλείται κι αυτή με δεύτερη ποινή) έχουν προσλάβει νομικά επιτελεία που θα ασχοληθούν με την υπερασπιστική τους γραμμή, ενόψει της νομικής συνέχειας που θα έχει η υπόθεση!