Η «ξεγραμμένη» Έβερτον δίνει απαντήσεις μετά την βαριά τιμωρία της

Έβερτον

i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Η «ξεγραμμένη» Έβερτον δίνει απαντήσεις μετά την βαριά τιμωρία της

Κώστας Τόπας 12:28 - 17.12.2023

Μετά την αφαίρεση 10 βαθμών, η Έβερτον έχει πεισμώσει για τα καλά κι αποδεικνύει στους αντιπάλους της ότι κανένας δεν πρέπει να την ξεγράφει.

Η σεζόν στην Premier League μπορεί να μην βρίσκεται ούτε καν στα μισά, αλλά μπορούμε ήδη να πούμε ότι αυτή η ποδοσφαιρική χρονιά στην Αγγλία έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω της. Τα «ζαχαρωτά» ξέφυγαν από τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν αλλά δεν ξεκίνησαν καλά φέτος. Η Έβερτον βρισκόταν στον πάτο της κατάταξης για πολύ καιρό και για να χειροτερέψουν τα πράγματα, τιμωρήθηκε και με αφαίρεση δέκα βαθμών.

Αυτή η βαριά τιμωρία φαίνεται να ενίσχυσε ψυχολογικά την Έβερτον. Η ομάδα του Σον Ντάις έχασε με 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την απόφαση της Premier League, αλλά στη συνέχεια οι Νότιγχαμ Φόρεστ, Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και τώρα και η Μπέρνλι έπεσαν θύματα των «ζαχαρωτών». Πριν την ήττα από τη Γιουνάιτεντ, η Έβερτον είχε παραμείνει επίσης αήττητη σε τρεις αγώνες. Τελευταία φορά που η΄Εβερτον κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να χάσει για πρώτη φορά από το 2002!

Η ομάδα του Ντιτς ανεβαίνει στη βαθμολογία λόγω των καλών αποτελεσμάτων. Η Έβερτον έχει πλέον ξεπεράσει και τη Νότιγχαμ Φόρεστ και είναι 16η στην Premier League, με επτά βαθμούς περισσότερους από τη Λούτον, η οποία βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Χωρίς την ποινή των βαθμών, η Έβερτον θα ήταν πλέον στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, με μόλις έναν βαθμό λιγότερο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κόντρα στην Μπέρνλι, τον σύλλογο όπου ο Ντάιτς ήταν επικεφαλής προπονητής για πολλά χρόνια, τα γκολ ήρθαν από τον Αμαντού Ονανά και τον Μάικλ Κιν. Ωστόσο, στη συνέχεια υπάρχουν δύο δύσκολα παιχνίδια για την Έβερτον και μάλιστα εκτός έδρας με την Τότεναμ και εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι.

🔴Sportal Sunday Live με Ατρόμητος - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!