Νέο «σοκ» για την Έβερτον: Κινδυνεύει με αφαίρεση κι άλλων βαθμών

Έβερτον

i

© Photo by Jake Kirkman - CameraSport/Getty Images

Νέο «σοκ» για την Έβερτον: Κινδυνεύει με αφαίρεση κι άλλων βαθμών

Κώστας Τόπας 08:54 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 19.11.2023

Με νέα τιμωρία κι αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει η Έβερτον, μετά από καταγγελίες άλλων συλλόγων της Premier League.

Η Premier League επιβεβαίωσε την τιμωρία της Έβερτον με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (17/11). Πλέον η ομάδα του Σον Ντάις υποχώρησε από την 14η στη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα και «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό. Τα «ζαχαρωτά» ελπίζουν πως με την έφεση που θα καταθέσουν θα διαφοροποιηθεί άμεσα η κατάσταση.

Ωστόσο, τα βάσανα δεν τελειώνουν εδώ για τους «μπλε» του Λίβερπουλ, καθώς υπάρχει η προοπτική να της αφαιρεθούν ακόμη εννέα βαθμοί μετά από καταγγελίες άλλων συλλόγων. Συγκεκριμένα, οι Μπέρνλι, Λέστερ και Λιντς ετοιμάζονται να καταγγείλουν την Έβερτον και η Daily Mail αποκάλυψε ότι οι τρεις σύλλογοι θα ζητήσουν αποζημίωση από τα «ζαχαρωτά» με ένα ποσό που συνολικά μπορεί να φτάσει τα 340 εκατομμύρια ευρώ.

Ετσι, μια επιτροπή θα αναλάβει την εξέταση του αιτήματος των τριών συλλόγων προκειμένου . Βέβαια μια προσωρινή επιτροπή απεφάνθη τον Μάιο ότι οι τρεις ομάδες έχουν μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουν την υπόθεση. Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο και η Έβερτον πρέπει να πληρώσει 340 εκατομμύρια ο σύλλογος θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης κάτι που σημαίνει άμεση αφαίρεση εννέα βαθμών και λογικά θα ακολουθήσει υποβιβασμός.

Η εύλογη απορία όλων μετά την τιμωρία της Έβερτον: «Πως γίνεται να μην έχουν τιμωρηθεί ακόμα Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι;»
PREMIER LEAGUE

15:56 - 17.11.2023

Η εύλογη απορία όλων μετά την τιμωρία της Έβερτον: «Πως γίνεται να μην έχουν τιμωρηθεί ακόμα Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι;»

Η αφαίρεση 10 βαθμών της Έβερτον από την Premier League λόγω παραβίασης των κανονισμών του FFP έκανε τους οπαδούς του ποδοσφαίρου να έχουν την ίδια απορία...

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η αφαίρεση 10 πόντων που δόθηκε στην Έβερτον είναι η πιο σοβαρή στην ιστορία της Premier League. Πάντως, ομάδα η οποία είναι αήττητη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της, θα ασκήσει έφεση κατά της τιμωρίας που της επιβλήθηκε αυτή την εβδομάδα. Ο επόμενος αγώνας τους είναι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 26 Νοεμβρίου.

🔴Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!