Η εύλογη απορία όλων μετά την τιμωρία της Έβερτον: «Πως γίνεται να μην έχουν τιμωρηθεί ακόμα Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι;»

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images

Η εύλογη απορία όλων μετά την τιμωρία της Έβερτον: «Πως γίνεται να μην έχουν τιμωρηθεί ακόμα Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι;»

Κώστας Τόπας 15:56 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 17.11.2023

Η αφαίρεση 10 βαθμών της Έβερτον από την Premier League λόγω παραβίασης των κανονισμών του FFP έκανε τους οπαδούς του ποδοσφαίρου να έχουν την ίδια απορία...

Η Premier League επιβεβαίωσε την τιμωρία της Έβερτον με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (17/11). Πλέον η ομάδα του Σον Ντάις υποχώρησε από την 14η στη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα και «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό. Τα «ζαχαρωτά» ελπίζουν πως με την έφεση που θα καταθέσουν θα διαφοροποιηθεί άμεσα η κατάσταση.

Τα «ζαχαρωτά» είναι πλέον η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League, μετά την Πόρτσμουθ, που λαμβάνει αφαίρεση βαθμών. Σε επίσημη δήλωσή της, η Έβερτον είπε ότι είναι «σοκαρισμένη και απογοητευμένη» από την απόφαση και επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι αρκετοί φίλαθλοι είχαν την ίδια απορία μετά την τιμωρία των «μπλε» της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα ανέφεραν της 115 κατηγορίες εναντίον της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι τον Φεβρουάριο και τη συνεχιζόμενη έρευνα για την παραβίαση των κανόνων του FFP από την Τσέλσι. Χωρίς ωστόσο οι δύο ομάδες να έχουν τιμωρηθεί ακόμα για το οτιδήποτε. Τουλάχιστον για την ώρα καθώς στην Αγγλία θεωρούν πως αργά ή γρήγορα τόσο οι Πολίτες όσο και οι Λονδρέζοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του υποβιβασμού!

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορήθηκε για παραβίαση των κανόνων του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι περισσότερες από 100 φορές, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εννέα ετών μεταξύ 2009 και 2018. Εκείνη την περίοδο, οι Πολίτες έγιναν κυρίαρχοι στο αγγλικό ποδόσφαιρο και κέρδισαν τρεις τίτλους Premier League. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα  έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία σε όλη τη διαδικασία.

Από την άλλη, η Τσέλσι βρίσκεται υπό έρευνα από την Premier League και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για μυστικές πληρωμές που έγιναν από εταιρείες που ανήκουν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, τον ιδιοκτήτη της μεταξύ 2003 και 2022.

Πάντως, οι χρήστες του Twitter αναρωτιούνται πώς η Έβερτον κατάφερε να τιμωρηθεί τόσο γρήγορα σε σύγκριση με τους κορυφαίους αντιπάλους της.

Ανοιξε ο Ασκός του Αιόλου στην Premier League: Η Έβερτον τιμωρήθηκε, Σίτι και Τσέλσι κινδυνεύουν με υποβιβασμό
PREMIER LEAGUE

15:34 - 17.11.2023

Ανοιξε ο Ασκός του Αιόλου στην Premier League: Η Έβερτον τιμωρήθηκε, Σίτι και Τσέλσι κινδυνεύουν με υποβιβασμό

Μετά την βαριά τιμωρία της Έβερτον, ο κώδωνας χτύπησε για τα καλά και για τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι οι οποίες μπορούν να έρθουν αντιμέτωπες ακόμα και με υποβιβασμό!

«Οι οπαδοί της Σίτι είναι ξεκαρδιστικοί που έχουν 115 κατηγορίες εναντίον τους και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ομάδα τους είναι αθώα και για τις 115 κατηγορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας για να απαντήσει ένας άλλος: «Εντάξει, οπότε η Έβερτον πήρε την αφαίρεση βαθμών για παραβιάσεις του FFP, αλλά γιατί είναι όλα ήσυχα όσον αφορά τη Σίτι και την Τσέλσι;»