Ανοιξε ο Ασκός του Αιόλου στην Premier League: Η Έβερτον τιμωρήθηκε, Σίτι και Τσέλσι κινδυνεύουν με υποβιβασμό

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Ανοιξε ο Ασκός του Αιόλου στην Premier League: Η Έβερτον τιμωρήθηκε, Σίτι και Τσέλσι κινδυνεύουν με υποβιβασμό

Κώστας Τόπας 15:34 - 17.11.2023

Μετά την βαριά τιμωρία της Έβερτον, ο κώδωνας χτύπησε για τα καλά και για τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι οι οποίες μπορούν να έρθουν αντιμέτωπες ακόμα και με υποβιβασμό!

Η Έβερτον τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών λόγω παραβίασης του Financial Fair Play. Τα «ζαχαρωτά» παραβίασαν τους οικονομικούς κανονισμούς της Premier League και η ομοσπονδία αντιμετώπισε να αντιμετωπίσει την ομάδα του Σον Ντάιτς με μια αυστηρή τιμωρία, δίνοντας ένα ισχυρό παράδειγμα.

Πλέον οι «μπλε» του Λίβερπουλ, είναι στους 4 βαθμούς και ισοβαθμούν με την τελευταία στην βαθμολογική κατάταξη, Μπέρνλι! Μετά την είδηση της ποινής οι διοικούντες την Έβερτον δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και με ανακοίνωση που εξέδωσαν, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της ποινής.

Η είδηση πάντως της τιμωρίας των «ζαχαρωτών» φαίνεται πως θα φέρει τα πάνω κάτω στην Premier League. Κι αυτό διότι εάν η Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι κριθούν ένοχες, αναφορικά με τις παραβιάσεις, τότε ενδέχεται ακόμη και να υποβιβαστούν!

Υπενθυμίζεται ότι οι Πολίτες κατηγορούνται για 115 παραβιάσεις κανονισμών, ενώ η Τσέλσι κουβαλάει… προβλήματα εξαιτίας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και των πληρωμών που λάμβαναν τότε χώρα.