Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών από τη βαθμολογία για παραβίαση του FFP!

Έβερτον

i

©Photo by George Wood/Getty Images/Ideal Images

Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών από τη βαθμολογία για παραβίαση του FFP!

Κώστας Τόπας 14:21 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 17.11.2023

Με ποινή δέκα βαθμών τιμωρήθηκε η Έβερτον, για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών ης Premier League. Εφεση ετοιμάζουν τα «ζαχαρωτά».

Η Έβερτον τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών λόγω παραβίασης του Financial Fair Play. Τα «ζαχαρωτά» παραβίασαν τους οικονομικούς κανονισμούς της Premier League και η ομοσπονδία αντιμετώπισε να αντιμετωπίσει την ομάδα του Σον Ντάιτς με μια αυστηρή τιμωρία, δίνοντας ένα ισχυρό παράδειγμα.

Η Έβερτον έχει υποστεί ζημίες ύψους 371 εκατομμυρίων λιρών εντός τριετίας, παραβιάζοντας σοβαρά τους κανονισμούς της λίγκας που επιτρέπουν μόνο μια ελάχιστη ζημία τα 100 εκατομμύρια λίρες. Η Premier League είχε απειλήσει με σκληρές κυρώσεις εάν οι «μπλε» δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά τα οικονομικά της προβλήματα. Κάτι που δεν έγιναν κι έτσι εφαρμόστηκε η μέγιστη ποινή για την ομάδα, η οποία πλέον βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση στην ιστορία της.

Με 10 βαθμούς λιγότερους, η Έβερτον είναι στους 4 βαθμούς και ισοβαθμεί με την τελευταία στην βαθμολογική κατάταξη, Μπέρνλι! Μετά την είδηση της ποινής οι διοικούντες την Έβερτον δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και με ανακοίνωση που εξέδωσαν, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της ποινής.

Η ανακοίνωση της Έβερτον αναφέρει:

«Συγκλονισμένη και απογοητευμένη είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Έβερτον από την απόφαση της Επιτροπής της Premier League. Η ομάδα θεωρεί ότι Επιτροπή έχει επιβάλει μια εντελώς δυσανάλογη και άδικη αθλητική κύρωση. Ο σύλλογος έχει ήδη κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην Premier League. Η διαδικασία προσφυγής θα ξεκινήσει τώρα και η υπόθεση του Ομίλου θα εκδικαστεί από ένα Συμβούλιο Προσφυγών που θα διοριστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League σε εύθετο χρόνο.

Η Έβερτον υποστηρίζει ότι ήταν ανοιχτή και διαφανής στις πληροφορίες που παρείχε στην Premier League και ότι πάντα σεβόταν την ακεραιότητα της διαδικασίας. Ο Σύλλογος δεν αναγνωρίζει τη διαπίστωση ότι παρέλειψε να ενεργήσει με τη μέγιστη καλή πίστη και δεν κατανοεί ότι ήταν ισχυρισμός που διατυπώθηκε από την Premier League κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τόσο η σκληρότητα όσο και η αυστηρότητα της κύρωσης που επιβλήθηκε από την Επιτροπή δεν αντικατοπτρίζουν ούτε δίκαια ούτε εύλογα τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν.

Ο Όμιλος θα παρακολουθεί επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας της Premier League.

Η Έβερτον δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής».