Νίκησε την Μπέρνλι και έπιασε κορυφή η Άρσεναλ - Νίκη και για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λούτον

Σαλιμπά

i

©printscreen

Νίκησε την Μπέρνλι και έπιασε κορυφή η Άρσεναλ - Νίκη και για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λούτον

Κώστας Τσιακλής 19:03 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 11.11.2023

Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι και έπιασε τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας. Νίκες για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον.

Με τρεις αγώνες συνεχίστηκε η 12η αγωνιστική της Premier League. Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι και έπιασε προσωρινά στην κορυφή τη Μάντσεστερ Σίτι. Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 τη Λούτον και η Έβερτον με 2-3 την Κρίσταλ Πάλας.

Στο ματς που έγινε στο «Έμιρεϊτς» η Άρσεναλ απείλησε πρώτη στο 6'. Ο Σάκα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκάμπριελ έπιασε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Οι «κανονιέρηδες» έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 21' όταν ο Τζέιμς Τράφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Σάκα. Η Μπέρνλι έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνη στο 31' με το σουτ του Γκούντμουντσον, το οποίο απέκρουσε ο Ράγια.

Τελικά η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με την κεφαλιά του Λεάντρο Τροσάρ. Η Μπέρνλι ξεκίνησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην ισοφάριση στο 54' με το πλασέ του Τζος Μπράουνχιλ μέσα από την περιοχή. Η χαρά των «κλάρετς» δεν κράτησε για πολύ αφού τρία λεπτά αργότερα ο Σαλιμπά έκανε το 2-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τροσάρ

Στο 67' ο Ράις έπιασε ένα ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε λίγο έξω. Η Άρσεναλ όμως τελικά καθάρισε το ματς στο 73'. Ο Τροσάρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ο' Σέα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι γλιτώνοντας το αυτογκόλ όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ζιντσένκο και αυτός με ωραίο βολέ έκανε το 3-1. Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φάμπιο Βιεϊρά που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα.

Με τη νίκη της η Άρσεναλ ανέβηκε στους 27 βαθμούς και ισοβαθμεί προσωρινά με τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη η Μπέρνλι είναι στην προτελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς, όσους έχει και η τελευταία Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Στο «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε όμως τελικά έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Λούτον και επικράτησε με 1-0. Η πρώτη φάση των «κόκκινων διαβόλων» ήρθε στο 10' με το σουτ του Ράσμους Χόιλουντ που απέκρουσε ο Τόμας Καμίνσκι. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ συνέχισε να απειλεί όμως οι προσπάθειες των ΜακΤόμινεϊ και Γκαρνάτσο ήταν άστοχες στο 16ο και στο 20' αντίστοιχα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Λούτον ήρθε στο 36'. Ο Κάρλτον Μόρις έπιασε μια ωραία κεφαλιά όμως ο Αντρέ Ονάνα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 41' ο Γκαρνάτσο βρέθηκε στη μική περιοχή της Λούτον όμως η προσπάθεια του ήταν αδύναμη και την απέκρουσε ο Καμίνσκι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χόιλουντ απείλησε με κεφαλιά στο 49' για τη Γιουνάιτεντ όμως ήταν άστοχος. 

Τελικά το γκολ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε στο 60'. Ο Λίντελοφ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» άγγιξαν το δεύτερο γκολ όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν σε δύο περιπτώσεις τον Καμίνσκι. Στο 70' ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε το τετ α τετ του Ράσφορντ ενώ έπραξε το ίδιο και στην κεφαλιά του ΜακΤόμινεϊ στο 82'.

Με τη νίκη της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε στους 21 βαθμούς και πέρασε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Από την άλλη η Λούτον παραμένει στην 17η θέση με έξι βαθμούς και ισοβαθμεί με την Μπόρνμουθ που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο τρίτο ματς των 17:00 η Έβερτον πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας με 2-3. Οι «toffees» προηγήθηκαν στο 1' με τον Βιτάλι Μικολένκο. Η Κρίσταλ Πάλας αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε στο 5' με το εύστοχο πέναλτι του Έζε. Η Έβερτον προηγήθηκε ξανά στο 49' με τον Αμντουλαγιέ Ντουκουρέ όμως η Πάλας ισοφάρισε για δεύτερη φορά στο 72' με τον Εντουάρντ.

Τερματοφύλακας στη Βραζιλία άφησε επιδεικτικά την μπάλα να μπει γκολ και ο προπονητής του έπιανε την καρδιά του (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:00 - 11.11.2023

Τερματοφύλακας στη Βραζιλία άφησε επιδεικτικά την μπάλα να μπει γκολ και ο προπονητής του έπιανε την καρδιά του (vid)

Μία περίεργη φάση σημειώθηκε στην αναμέτρηση της Κορίνθιανς με την Ατλέτικο Μινέιρο, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας.

Τελικά το νικητήριο γκολ για την Έβερτον ήρθε στο 86' με τον Γκεγιέ. Η ομάδα του Σον Ντάις έμεινε αήττητη για τρίτο σερί ματς και ανέβηκε στην 14η θέση με 14 βαθμούς. Από την άλλη η Κρίσταλ Πάλας είναι στην 12η θέση με 15 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ