Το ξεχωριστό δώρο γενεθλίων της Νότιγχαμ σε ένα παιδί με νοητικό πρόβλημα υγείας από την Ισπανία

Το ξεχωριστό δώρο γενεθλίων της Νότιγχαμ σε ένα παιδί με νοητικό πρόβλημα υγείας από την Ισπανία

Δημήτρης Χούπης 10:04 - 11.11.2023

Ένας νεαρός οπαδός της Νότιγχαμ Φόρεστ από την Ισπανία με ειδικές ανάγκες είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, αφού επισκέφθηκε το City Ground για πρώτη φορά.

Οι ομάδες σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να αποδείξουν πως το "ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα". Έτσι και η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία έκανε το όνειρο ενός μικρού παιδιού από την Ισπανία με αυτισμό πραγματικότητα. 

Συγκεκριμένα ο Χεσούς είναι ένα παιδί με αυτισμό από την Ισπανία, το οποίο υποστηρίζει τη Φόρεστ και είχε ως όνειρο να βρεθεί στο City Ground για να δει από κοντά τους παίκτες της αγαπημένης του ομάδας. Έτσι κι έγινε. Ο νεαρός φίλος των «κόκκινων» πήρε για δώρο γενεθλίων το ταξίδι στην Αγγλία για να δει από κοντά το παιχνίδι της Φόρεστ με τη Λούτον

Ο μικρός Χεσούς στον όψη των αγαπημένων του παικτών δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Τη στιγμή που μπήκε μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα είχε γράψει στα μάτριξ του γηπέδου, «Καλωσόρισες». 

«Αυτό που βλέπετε είναι κάτι πολύ σπάνιο, επειδή συνήθως δεν μιλάει, δεν επικοινωνεί, πολλές φορές αποφεύγει ακόμα και το να σε κοιτάξει στα μάτια. Έχει σοβαρές δυσκολίες, είναι αυτιστικός. Εκτός αυτού έχει και ψυχική διαταραχή, έχει αυταπάτες, παίρνει αρκετή φαρμακευτική αγωγή γι' αυτό. Είμαι έκπληκτος με το πως αντιδράει αυτή τη στιγμή.

Σημαίνει πολλά για αυτό το να είναι εδώ, να μιλάει και να απαντάει σε ερωτήσεις. Συνήθως δεν απαντάει. Για μένα είναι μια σπουδαία μέρα, επειδή τον βλέπω να είναι ανεξάρτητος, που συνήθως δεν είναι», ήταν τα λόγια του πατέρα του, Χεσούς Μπαρίσο Βαρόνα.  

«Το ποδόσφαιρο σημαίνει τα πάντα για εμένα. Κάθε φορά που χάνουμε είμαι λυπημένος και κάθε φορά που κερδίζουμε είμαι πολύ χαρούμενος», ήταν τα λόγια του νεαρού οπαδού.

Μετά τον αγώνα οι παίκτες της Φόρεστ ένας από τους αγαπημένους του παίκτες, ο Ελάνγκα του έκανε δώρο τη φανέλα του, με τον μικρό οπαδό να απαντάει, «σε αγαπώ περισσότερο κι από τον πατέρα μου», κάτι που προκάλεσε το γέλιο του ποδοσφαιριστή. 

«Δεν μπορώ περισσότερο να πω κάτι εκτός από ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να δω τον γιο μου να ζει αυτή την εμπειρία. Το διασκέδασα όπως το διασκέδασε κι αυτός, έκλαψα γι' αυτόν όσο κι εκείνος. Αλλά το να μου επιτρέψετε να δω το πόσο διασκέδασε όλη αυτή την εμπειρία είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω», ανέφερε πιο μετά ο πατέρας του.