Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει να μην αγωνιστεί στο Champions League ακόμα κι αν στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Intime

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει να μην αγωνιστεί στο Champions League ακόμα κι αν στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας

Κώστας Τόπας 12:56 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 07.11.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι ενδέχεται να μην μπορεί να αγωνιστεί στο Champions League της επόμενης σεζόν, ακόμα κι αν κατακτήσει την Premier League.

Η σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί για το Back-2-Back, μετά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημά της στη σεζόν 23/24. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα «σκαρφάλωσαν» ξανά στην κορυφή της Premier League μετά τη νίκη τους με 6-1 επί της Μπόρνμουθ το περασμένο Σάββατο (04/11).

Με την Μάντσεστερ Σίτι να αναμένεται να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, ένα δίλημμα Champions League θα μπορούσε να παρουσιαστεί στους ιδιοκτήτες της, το City Football Group. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ισπανική Χιρόνα, η οποία είναι επίσης μέλος του City Football Group, έχει κάνει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν στη La Liga.

Η Χιρόνα είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της La Liga έχοντας συγκεντρώσει 31 βαθμούς στους πρώτους 12 αγώνες της και είναι δύο βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ισχύοντες κανόνες της UEFA απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες να συμμετέχουν σε πολλές ομάδες στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση κι έτσι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για το City Football Group εάν η Χιρόνα συνεχίσει την καλή της φόρμα.

Ωστόσο, το City Football Group θα μπορούσε να αποφύγει το πρόβλημα πουλώντας πιθανώς τη Χιρόνα ή μειώνοντας τις μετοχές τους. Το City Football Group φέρεται να κατέχει το 47% της ισπανικής ομάδας αυτή τη στιγμή. Οι τοπικοί αντίπαλοι της Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισαν ένα παρόμοιο πρόβλημα αφού αναφέρθηκε ότι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και προϊστάμενος της INEOS, Τζιμ Ράτκλιφ ενδιαφέρεται να αγοράσει τον σύλλογο.

Ωστόσο, αυτοί οι φόβοι έχουν αμβλυνθεί μετά την αναφορά ότι ο Ράτκλιφ πρόκειται να αγοράσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στο κλαμπ του «Ολντ Τράφορντ». Η Σίτι θα συνεχίσει την υπεράσπιση του Champions League το βράδυ της Τρίτης (07/11, 22:00), όταν θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ελβετίας, Γιουνγκ Μπόις στο «Έτιχαντ».