Εξάρα για τη Σίτι κόντρα στην Μπόρνμουθ - Ήττα για τη Γουέστ Χαμ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έσωσε την ισοπαλία η Μπράιτον

Ντοκού

i

©Printscreen

Εξάρα για τη Σίτι κόντρα στην Μπόρνμουθ - Ήττα για τη Γουέστ Χαμ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έσωσε την ισοπαλία η Μπράιτον

Κώστας Τσιακλής 19:00 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 04.11.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 6-1 την Μπόρνμουθ και επέστρεψε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε πριν το ματς από τον Ολυμπιακό ενώ η Μπράιτον έσωσε τον βαθμό κόντρα στην Έβερτον.

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίστηκε η 11η αγωνιστική της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 6-1 την Μπόρνμουθ και επέστρεψε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Απώλειες για τις αντιπάλους των Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Europa League.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να λυγίσει την αντίσταση της Μπόρνμουθ, την οποία και συνέτριψε με 6-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες» ήταν ο Ντοκού που είχε ένα γκολ και τέσσερις ασίστ. 

Ο Βέλγος άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ στο 30’ και έδωσε την ασίστ σε Μπερνάρντο Σίλβα (33’) και Μανουέλ Ακάνζι (37’). Ο Ντοκού συνέχισε να μοιράζει απλόχερα στους συμπαίκτες του αφού έδωσε την τελική πάσα και στο γκολ του Φιλ Φόντεν στο 64’. Το μόνο που κατάφερε η Μπόρνμουθ ήταν να μειώσει σε 4-1 με την ωραία ενέργεια και πλασέ του Λουίς Σινιστέρα στο 74’.

Η Σίτι έβαλε ξανά το πόδι στο γκάζι και πέτυχε ακόμα δύο τέρματα. Στο 83’ ο Ντοκού έδωσε ακόμα μια ασίστ στον Μπερνάρντο Σίλβα ενώ στο 88’ ο Ακέ με κοντινή κεφαλιά έκανε το 6-1. Με τη νίκη της η Σίτι ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή με 27 βαθμούς. Από την άλλη η Μπόρνμουθ παρέμεινε στους έξι βαθμούς και για την ώρα είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Το ματς που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» ηττήθηκαν με 3-2 και έμειναν χωρίς βαθμολογικό κέρδος για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική. Η Μπρέντφορντ προηγήθηκε στο 11΄με την κοντινή κεφαλιά του Νιλ Μοπέ όμως η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε στο 19’ με φανταστικό ψαλίδι του Μοχάμεντ Κούντους.

Τα «σφυριά» έφτασαν στην ανατροπή στο 26’ με τον Τζέιροντ Μπόουεν όμως η Μπρέντφορντ δεν τα παράτησε και ανέτρεψε και αυτή το σκορ. Στο 55’ η ομάδα του Τόμας Φρανκ έκανε το 2-2 με αυτογκόλ του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου ενώ στο 69’ ο Νέιθαν Κόλινς έκανε το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Μπρέντφορντ πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Από την άλλη η Γουέστ Χαμ οπισθοχώρησε στην 11η θέση με 14 βαθμούς. Η επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα του Μόγιες είναι αυτή με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Πέμπτη.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Μπράιτον, έσωσε τον βαθμό κόντρα στην Έβερτον. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ισοφάρισε στο 84' με το αυτογκόλ του Άσλεϊ Γιάνγκ. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί από το 7' με το σουτ του Βιτάλι Μικολένκο μέσα από την περιοχή. 

Οι «γλάροι» είχαν σοβαρά προβλήματα στο παιχνίδι αφού κατέγραψαν μόλις επτά τελικές, εκ των οποίων οι δύο ήταν εντός στόχου. Με τον ένα βαθμό η Μπράιτον ισοβαθμεί στην 6η θέση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ η Έβερτον είναι στην 15η θέση με 11 βαθμούς.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε 11 αγωνιστικές όμως τελικά κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην Premier League. Οι «λεπίδες» προηγήθηκαν στο 72' με τον Κάμερον Άρτσερ που έφυγε απέναντι στον Ζοσέ Σα. Η Γουλβς ισοφάρισε στο 89' με τον Μπελεγκάρντε όμως τελικά δεν κατάφερε να σώσει τον βαθμό. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ κέρδισε πέναλτι και ο Όλιβερ Νόργουντ ευστόχησε για το 2-1 στο 90+10'.

Η Σέφιλντ ισοβαθμεί πλέον στην προτελευταία θέση με την Μπέρνλι με τέσσερις βαθμούς ενώ η Γουλβς παρέμεινε 13η με 12 βαθμούς. 

Στο τελευταίο ματς των 17:00 η Κρίσταλ Πάλας πέρασε νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Μπέρνλι. Το πρώτο γκολ της ομάδας του Ρόι Χόντσον πέτυχε ο Τζέφρι Σλουπ στο 22'. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τάιρικ Μίτσελ στο 90+4'.

Όπως προαναφέραμε η Μπέρνλι είναι προτελευταία με τέσσερις βαθμούς ενώ από την άλλη η Κρίσταλ Πάλας πέρασε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας με 15 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ