Αποκαλύφθηκαν οι δύο ομάδες που ευθύνονται για την αφαίρεση 10 βαθμών της Έβερτον

Έβερτον

Αποκαλύφθηκαν οι δύο ομάδες που ευθύνονται για την αφαίρεση 10 βαθμών της Έβερτον

Κώστας Τόπας 15:45 - 17.11.2023

Οι δύο ομάδες που ευθύνονται για την αφαίρεση βαθμών από την Έβερτον, φαίνεται πως είναι η Λιντς αλλά και η Μπέρνλι.

Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην τελευταία θέση, μαζί με την Μπέρνλι, βρίσκεται η Έβερτον μετά την αφαίρεση 10 βαθμών. Ολα αυτά επειδή τα «ζαχαρωτά» παραβίασαν τους οικονομικούς κανονισμούς της Premier League και η ομοσπονδία αντιμετώπισε να αντιμετωπίσει την ομάδα του Σον Ντάιτς με μια αυστηρή τιμωρία, δίνοντας ένα ισχυρό παράδειγμα.

Η συγκεκριμένη τιμωρία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Premier League! Μάλιστα σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή της Αγγλίας: «Η Έβερτον παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης πέντε ημερών ότι παραβίαζε τους Κανόνες Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας του πρωταθλήματος με την Επιτροπή καθορίζοντας τον υπολογισμό PSR της Έβερτον για τη σχετική περίοδο που οδήγησε σε απώλεια 124,5 εκατομμυρίων λιρών, η οποία ξεπέρασε το όριο των 105 εκατομμυρίων λιρών που επιτρεπόταν βάσει των PSR».

Η αφαίρεση βαθμών έρχεται μετά την επιστολή της Λιντς και της Μπέρνλι στην Premier League, καθώς οι δύο ομάδες είχαν ζητήσει από τους αρμόδιους να διερευνήσουν εάν η Έβερτον παραβίασε τους κανόνες δαπανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Λιντς και η Μπέρνλι ζήτησαν σαφήνεια σχετικά με το εάν οι απώλειες ύψους 371,8 εκατομμυρίων λιρών της Έβερτον τα τελευταία τρία χρόνια παραβιάζουν τους κανόνες του οικονομικού Fair Play (FFP). Οι κανόνες επιτρέπουν μέγιστες απώλειες 105 εκατομμυρίων λιρών για μια περίοδο τριών ετών.

Ανοιξε ο Ασκός του Αιόλου στην Premier League: Η Έβερτον τιμωρήθηκε, Σίτι και Τσέλσι κινδυνεύουν με υποβιβασμό
PREMIER LEAGUE

15:34 - 17.11.2023

Ανοιξε ο Ασκός του Αιόλου στην Premier League: Η Έβερτον τιμωρήθηκε, Σίτι και Τσέλσι κινδυνεύουν με υποβιβασμό

Μετά την βαριά τιμωρία της Έβερτον, ο κώδωνας χτύπησε για τα καλά και για τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι οι οποίες μπορούν να έρθουν αντιμέτωπες ακόμα και με υποβιβασμό!

Οι οικονομικές απώλειες προσαρμόστηκαν για να επιτρέψουν στους συλλόγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά οι καταγγελίες υποστήριξαν ότι οι προφανείς απώλειες της Έβερτον από τον Covid-19 ήταν πολύ μεγαλύτερες από άλλες ομάδες. Η Λιντς και η Μπέρνλι ήθελαν το πρωτάθλημα να διορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει τα αρχεία της Έβερτον, με μια Ανεξάρτητη Επιτροπή να ασχολείται με την αφαίρεση βαθμών των «μπλε» του Λίβερπουλ.