Η αποστομωτική απάντηση της Έβερτον κάθε φορά που οι οπαδοί της Τσέλσι τραγουδούσαν σύνθημα κατά των ανθρώπων της πόλης του Λίβερπουλ

Η αποστομωτική απάντηση της Έβερτον κάθε φορά που οι οπαδοί της Τσέλσι τραγουδούσαν σύνθημα κατά των ανθρώπων της πόλης του Λίβερπουλ

Δημήτρης Χούπης 09:53 - 12.12.2023

Για ακόμα μια φορά ακούστηκε σε αγώνα ομάδας του Λίβερπουλ ένα απαράδεκτο σύνθημα κατά των ανθρώπων της πόλης, με την Έβερτον να απαντάει αποστομωτικά στους φίλους της Τσέλσι που το τραγουδούσαν.

Για ακόμα μια φορά σε έναν αγώνα των ομάδων του Λίβερπουλ ακούστηκε ένα απαράδεκτο σύνθημα κατά των ανθρώπων της πόλης. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι της Έβερτον απέναντι στην Τσέλσι, οι φίλοι των «μπλε» τραγούδησαν το «Feed the Scousers (οι άνθρωποι που είναι από την περιοχή του Λίβερπουλ), let them know it's Christmas time» (Ταΐστε τους Scousers, θυμίστε τους ότι είναι Χριστούγεννα).

Ένα σύνθημα το οποίο συνηθίζουν να λένε οι οπαδοί αρκετών συλλόγων όταν παίζουν απέναντι στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ. Στόχος τους είναι να πικάρουν τους φιλάθλους των δύο ομάδων για να τους θυμίσουν ότι είναι «φτωχοί» και δεν «έχουν να φάνε». Καθώς προέρχονται από τις εργατικές περιοχές της Αγγλίας. 

Κάπως έτσι τα «ζαχαρωτά» βρήκαν τον δικό τους τρόπο να απαντήσουν. Κάθε φορά λοιπόν που οι οπαδοί της Τσέλσι τραγουδούσαν το συγκεκριμένο σύνθημα, οι άνθρωποι της Έβερτον έβαζαν στα μάτριξ του γηπέδου το σύμβολο της φιλανθρωπικής οργάνωσης που έχουν ιδρύσει οι φίλοι των «ζαχαρωτών» και της Λίβερπουλ το 2015. 

Πιο αναλυτικά πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα οι οπαδοί των δύο ομάδων μαζεύουν τρόφιμα έξω από το γήπεδο δίνοντάς τα σε τράπεζες τροφίμων της πόλης του Λίβερπουλ. Μάλιστα η οργάνωση μετά το παιχνίδι με ανάρτησή της σχολίασε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται αστεία για τη φτώχεια, ενώ ευχαρίστησε για την προσφορά των φιλάθλων. 

«Ένας σύλλογος και η βάση των οπαδών του που στέκονται μαζί ως ένα. Δεν είναι έξυπνο να τραγουδάς σύνθημα για τη φτώχεια και την επισιτιστική ανασφάλεια. Ακόμα μία μεγάλη συλλογή τροφίμων σήμερα, ευχαριστούμε για τη γενναιοδωρία σας».